Útnak indít, megérint, elvarázsol

 

Ahogy útnak indulsz és kilépsz a városból, még az illatok és a színek is megváltoznak, azonnal megérint és elvarázsol a természet, amely ilyenkor a legszebb arcát mutatja meg neked. Minden, ami körbevesz, egy egészen új érzéssel tölt el, a hegyekben, völgyekben, erdőkben, patakok mentén, vízeséseknél és virágos réteken az igazi nyugalom ölel körül. Akár egyedül, akár barátokkal vagy a családoddal indulsz útnak, itt az lehetsz, aki vagy, itt vagy otthon!

Ha éppen írod a bakancslistád arról, mit is fedeznél fel idén Magyarországon, mi segítünk! Megannyi túraútvonal, kihagyhatatlan látnivalók és a természet rejtett kincsei várnak.

Mozdulj ki a természetbe

A hideg, sötét hónapok után minden porcikánk arra vágyik, hogy újra kimozduljunk és átéljük a szabadtéri programok örömét. Érdemes tehát útnak indulni, eltölteni egy napot a túraösvényeken, egy hosszú hétvégét hegyek-dombok között, lelkileg is feltöltődni a virágokkal teli ezerszínű parkokban vagy elkezdeni gyűjteni a kéktúra-pecséteket.

Felfedezések két keréken

Kerekedjetek fel egy igazi, átmozgató kalandra, kerékpárral az ország szinte bármely táját be tudjátok járni, és minderre épp most, tavasszal a legideálisabb minden: se túl hideg, se túl meleg nincs még, a természet pedig hétről hétre újabb és újabb arcát mutatja meg ebben az időszakban. Csak a Balaton környékén 1000 kilométernyi kitáblázott, biciklizésre alkalmas út vár, a kényelmes tekeréstől az igazi felpezsdítő teljesítménytúrákig bármit megtalálsz a balatonbike365 weboldalán az itteni lehetőségekről, de az ország többi részén is várnak a kerékpárutak, amelyek egyszerre nyújtanak jó szórakozást, sportolási lehetőséget, a bátrabbak számára pedig akár egészen extrém sportélményt is. 

Túratippek biciklivel

Egész napos túrák

Az sem lehet akadály, ha nincs egy egész szabad hétvégéd, és csak egy napra tudsz elszakadni, így is érdemes útnak indulni, hiszen Magyarország rengeteg olyan túraútvonallal vár, amely egy nap alatt is bejárható. Elég reggel elindulni, és estére már újra otthon is lehetsz, és mégis akadni fog időd arra, hogy elkészítsd a tökéletes szelfit, befogadd a páratlan panorámát, és rácsodálkozz a velünk élő történelemre egy-egy várnál vagy kastélynál az útvonal mentén.

Válassz 15 kedvenc útvonalunk közül

Többnapos túrák

A pihenés persze akkor az igazi, ha nem kell rohanni sehova, van elég idő kiszakadni a hétköznapok zakatoló monotóniájából, és van idő arra is, hogy átjárjon a természet illata, hangulata, színei, hogy belefeledkezz az égbolt lenyűgöző látványába, és hogy rácsodálkozz a nemzeti parkok vagy színes kisvárosaink egyedi élménykínálatára. Ekkor érint meg és varázsol el igazán mindaz, amit Magyarország egy felfedezőnek nyújtani tud.

5 naposútitervek
5 naposútitervek
3 naposútitervek
3 naposútitervek
2 naposútitervek
2 naposútitervek
1 naposútitervek
1 naposútitervek