A legelegánsabb szabadtéri sport: golfozzatok Magyarországon!

GolfpályaHévízBalaton turisztikai térség

Szabad levegő, madárcsicsergés, mozgás és elegancia: ez a golf, amit Magyarország szinte minden táján űzhettek. De vajon hol vannak a legszebb golfpályák? 

A világ első golfütését állítólag egy skót pásztor adta le, amikor unalmában pásztorbotjával ütött meg egy követ, amelyik véletlenül egy állatok vájta lyukba esett. Más elméletek szerint viszont Németalföldön és Kínában is játszottak hasonló játékot. Akármi is legyen az igazság ezzel kapcsolatban, tény, hogy mostanában ez a sport az egyik kedvence mindazoknak, akik egyszerre vágynak szabad levegőre, testmozgásra, eleganciára és társasági életre. Magyarország pedig igazán bővelkedik szép látványt nyújtó, és a profi sportolásra is lehetőséget adó golfpályákban.  

Budapesten és környékén

A fővárosban három golfpályán is kipróbálhatjátok a tudásotokat. A III. kerületben várja a golfozókat a 9 lyukas Continental Citygolf Club, a XXII. kerületben a szintén 9 lyukas Highland Golf Club, a XXIII. kerületben pedig Pest első komplett golfcentruma, a St. Lőrinc Golf Club működik. A 9 lyukas par 36-os pálya a versenypályákra jellemző, hosszú, kellemes szélességű pályaszakaszokból áll. A pályát 3 szakaszos, este kivilágítható par 3-as gyakorlópálya, 18 elütőhelyes driving range és 9 lyukas putting green egészíti ki. A fővároshoz közeli Kisorosziban pedig az egyik legrégibb magyar golfpályák egyikét, a Magyar Golf Club-ot találjátok. 

A legjobb golfhotelek

Aki több napot is szeretne rászánni a golfozásra, a legjobb, ha az ország legszebb golfhoteljeinek egyikét választja, hiszen itt közvetlen az összeköttetés a szállás és a pálya között. Igazi, világtól elvonuló kikapcsolódás ez, amely pár napra teljesen kivonja az embert a felgyorsult mindennapokból. A szállások ráadásul méltók a golf miliőjéhez, vagyis az utazók számára minden kényelmet biztosítanak – a nem golfozó útitársaknak szánt programlehetőségeket is beleértve.


A zalacsányi Zala Springs Golf Resort például úszó- és élménymedencével, jacuzzival, szaunavilággal várja a wellness élményekre vágyókat, 18 szakaszos golfpályája Európában is kimagasló színvonalú. A driving range 12 fedett és 40 nyílt gyakorló állással rendelkezik, továbbá 18 lyukú putting green, gyakorló bunkerek és pitching területek találhatóak rajta. Az oktatók magyar, angol, német, olasz és spanyol nyelveken tanítják a golfot azoknak, akik fejlődni szeretnének. A wellness a golf melletti erőssége a bükfürdői Greenfield Hotel Golf &Spa-nak is, amely a nemzetközi színvonalú, 18 szakaszos golfpálya tőszomszédságában helyezkedik el. A tatai Old Lake Golf Hotel az Esterházy család grófi ágának egykori vadászbirtokán egyszerre 70 vendéget tud elszállásolni.

A vidéki romantika és a természet csendje kedvelőinek kedvenc helye az alcsútdobozi Pannónia Golf & Country Club, ahonnan nemcsak a 18 szakaszos máriavölgyi golfpálya nincs messze, de a település messze földön híres arborétuma sem. Zircen, a Bakony szívében a 9 szakaszos Forest Hills Golf & Country Club mellett épült 21 szobás, négycsillagos golfszálloda, ahol a golf mellett a tenisz és a wellness-részleg is segíti a tökéletes pihenést.  

Golfpálya, Bükfürdő

A legszebb pályák a legszebb tájakon

A 18 szakaszos, Tihany szomszédságában található Balatonudvari golfpályája különleges helyszín: páratlan természeti környezetben működik, vonalvezetése is rendkívül változatos. A vámospércsi Boya Eagles Golf Club & Country Club építésénél a mérnökök megőrizték, és beépítették a pálya szerkezetébe a terület természeti értékeit a fáktól az erdős részekig és a dűnékig. A Balatontól 80 kilométerre, délre található hencsei National Golf & Country Club 18 lyukú pályája természetvédelmi területen fekszik, és mind professzionalitásával, mind természeti környezetével nemzetközi hírnevet vívott ki magának.  

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!