Találd meg a következő úti célodat!

Cikk kereső

A legelegánsabb szabadtéri sport: golfozzatok Magyarországon!

A golf szerelmesei mindenképp látogassanak el Budapest környékére, a legjobb golfhotelek és a legszebb pályák várják itt őket.
Tovább

Életre kel a történelem – Izgalmas időutazásra hívnak a Zempléni-hegység várai

A Zempléni-hegység lábainál magasodnak rendíthetetlenül történelmünk fontos erődítményei, a sárospataki-vár, Boldogkő vára és a sátoraljaújhelyi vár, amelyek gazdag élményekkel, interaktív kiállításokkal és korhű hangulattal fogadják a látogatókat az év egészében.
Tovább

Sétány viseli a csepeli kenuslegenda nevét

2019. június 4-én, a tragikusan fiatalon elhunyt világklasszis kenus, Kolonics György 45. születésnapján avatták fel a sportoló bronzszobrát Csepelen, sportsikereinek kiindulópontján. Ettől a naptól a Kis-Duna parti sétány is a sportoló nevét viseli.
Tovább

Egy parti a zalaegerszegi Sakkozókkal

A zalaegerszegi Dísz téren különleges szobor népszerűsíti a magyar sikersportágak sorában helyet foglaló sakkot. A Sakkozók szobra mellett elhelyezett táblán ugyanis bárki lejátszhatja a saját partiját!
Tovább

A „száguldó őrnagy” emlékezete

Puskás Ferenc, avagy ahogy a legtöbben ismerik, Puskás Öcsi neve a világ minden táján ismerősen cseng. A fővárosban és Zala megyében is több művészi alkotás örökíti meg a legendás sportolót.
Tovább

Az olimpiai győzelem ma is élő emlékhelye

A magyar olimpiai érmek emlékét számos szobor és emlékmű őrzi. A szentesi olimpiai emlékmű viszont a maga nemében egyedülálló, hiszen egy élőlényről, az egykori facsemetéből mára terebélyes kocsányos tölggyé cseperedett fáról van szó.
Tovább