Atlétikai Világbajnokság2023. augusztus 19 - 27.

Nemzeti Atlétikai Központ BudapestFotó: https://wabudapest23.com/

Láss csodát a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságon

2023. augusztus 19-27. között Budapesten rendezik meg Magyarország történetének eddigi legnagyobb eseményét, az atlétikai világbajnokságot. Több mint 200 országból 2000 atléta érkezik Magyarországra, hogy a sportok királynőjét ünnepelje, és részt vegyen a világ harmadik legnagyobb sporteseményén.

 

A budapesti vb arról szól, hogy megmutassa a világnak a legjobbat, amit Magyarország nyújtani tud, a sport igazi ünnepét egy egyedülálló színpadon. Ez az első alkalom, hogy az atlétika csúcseseményét Közép-Európában, a világ egyik leggyönyörűbb városában rendezik. Budapest a világörökség részét képező történelmi városrészeivel és világhírű panorámájával tökéletes helyszín lesz az atléták és a közönség számára.

A 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságot egy vadonatúj helyszín teszi még izgalmasabbá. Az új, minden igényt kielégítő, korszerű, kifejezetten az atlétika céljára épített Nemzeti Atlétikai Központ nemcsak a magyar atlétika új otthona lesz, hanem Közép-Európa legnagyobb verseny- és edzőközpontja is.

A szervezők célja nem csak az, hogy a 9 napos esemény tökéletes legyen, hanem azt is szeretnék, hogy a vb öröksége tovább éljen. Szeretnék új magasságokba emelni a sportágat, és hatást gyakorolni a mindennapi emberekre és a fiatal generációra.

 

Kedves Látogató!

Felhívjuk figyelmét, hogy a honlapon szereplő rendezvények, események az aktuális járványhelyzet függvényében kerülnek lebonyolításra, így a cikkben foglalt információk tájékoztató jellegűek. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják. Kérjük, hogy az események megvalósulásáról minden esetben tájékozódjon a rendezvények hivatalos honlapján.

 

További információ: www.wabudapest23.com