A kilátók útján Sopron körül

Károly kilátóSopronSopron-Fertő turisztikai térség

A soproni üdülés egyik fénypontja lehet az a közepes hosszúságú, mégsem túl megerőltető túra, amely négy kilátót is érint, és minden pontjáról másfajta panorámával kecsegtet.

Az útvonal, bár nem rövid, mégsem túlságosan kimerítő, így családoknak is ajánlott. A végén a brennbergi úton megtett szakasz azonban a beláthatatlan kanyarok miatt körültekintést igényel, erre különösen a gyermekkel érkezőknek érdemes ügyelni. A Sopron fölötti népszerű parkerdőben, fenyvesek és lomboserdők árnyékos útvonalain tett kirándulás minden pontjáról más panorámát kínál, az erdők zöldjétől az Alpok lábán keresztül a Fertő tó vagy akár a soproni utcák látványáig.

A 14,8 kilométeres túra első szakasza a Lövérekben (avagy Lőverekben) vezet felfelé, egészen a Sörházdombi-kilátóhoz, ahonnan a város ugyanúgy kivehető, mint a hegység erdős oldala, vagy a Fertő tó. A következő állomás a Károly-magaslat, ahol a belépődíjas kilátó mellett erdei büfé és vadászati múzeum is várja az érdeklődőket, sőt a közeli kalandparkban is eltölthettek egy kis időt. A korábbinál magasabbról nézhettek rá a városra és a Fertő tóra, de a háttérben az Alpok vonulatai is láthatók.

Az erdőben haladva a Várhely vaskori halomsírjai mellett a Várhely-kilátóból nemcsak az Alpok vonulatai láthatók, de távcsővel Bécs és Pozsony is kivehető. A túra utolsó kilátópontja a Poloskás-bérc és az itt található Béke-kilátó, ahonnan az Alpok mellett Brennbergbányára és Görbehalomra is ráláthattok – ebben a panorámában azonban az ember alkotta dolgok helyett inkább a természet lesz a jellemző. 

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!