Kalandok hegytetőkön és barlangok mélyén

BadacsonyBalatonBalaton turisztikai térség

A Balaton fölé tornyosuló vulkanikus hegyek tökéletes terepet biztosítanak arra, hogy gyalogszerrel fedezzük fel a helyi nevezetességeket, bár a régióban számos lehetőség nyílik arra, hogy biciklin vagy akár lóháton tekintsük meg a Balaton-felvidéki Nemzeti Park látványosságait. 

Ennél intenzívebb testmozgásra vágysz? Válaszd a tó körüli biciklitúrát, vagy tölts el egy napot a családoddal a tóparti kalandparkok egyikében! 

A 210 kilométer hosszú Balaton körüli kerékpárút legtöbbször a part melletti kerékpárutakon fut, minimális szintkülönbséggel. Ha nem hoztál magaddal biciklit, de kedvet kaptál egy kis tekeréshez, használhatod a kerékpárbérlő helyszíneken felvehető bringák egyikét. 

A Balaton-felvidék, a Világörökség leendő része lenyűgöző földtani látványoságokkal várja látogatóit. Gyönyörködj a panoráma szépségében a nemzeti park kilátópontjainak egyikéből, fedezd fel a bazaltorgonák vadonját, kutasd fel a Tihanyi-félsziget gejzírmezejét, és szedj illatos csokrot a levendulaföldek virágaiból!


Barangold be ezt a vulkanikus tanúhegyekkel tarkított vidéket, melyek az egykori Pannon-tengerből emelkedtek a magasba. 
 

Csónakáztál már valaha egy város alatt? Ha ez eddig kimaradt, látogass el a Tapolcai-tavasbarlangba, ahol vízzel teli járatokon evezhetsz át! Lenyűgöző föld alatti élményekre vágysz? Kapj fel egy kezeslábast, és szállj le a Csodabogyós-barlang mélyére!

Miközben odakinn sétálsz, szemed elé tárulnak a Kis-Balaton természeti csodái. Mássz fel a Kányavári-sziget madárlesébe, majd tégy egy kitérőt a kápolnapusztai bivalyrezervátumba, ahol megfigyelheted, ahogy Magyarország legnagyobb bivalycsordája a sárban hűsöl. 

Járd be velünk az országot!