A Visegrádi-hegység esszenciája

DobogókőBudapest környéke turisztikai térség

Gyakorlott természetjárók számára tökéletes kikapcsolódást nyújthat ez az egész napos, 15,2 kilométeres körtúra a Visegrádi-hegység leglátványosabb részein.

A Dunakanyarban kalandozni már csak azért is különleges, mert egyes feltételezések szerint itt található a Föld szívcsakrája. Az útvonal Magyarország egyik legkedveltebb pontján, Dobogó-kőn kezdődik, ez a hegy ad otthont 1926 óta a Mária-kegyhelynek, amely imádkozásra és elvonulásra is alkalmas. A csendes elmélyedés mellett természetesen arra is van lehetőségetek, hogy közel 700 méter magasból megcsodáljátok a panorámát. De itt található a báró Eötvös Loránd menedékház is, amelyben egy turistamúzeum is működik. Dobogó-kő másik kedvelt pontja a Rezső-kilátó, ahol úgyszintén csodálatos látványban lehet részetek. 

A Király-völgyet és a Király-kutat elhagyva a túra ösvénye egy meredek szakaszon folytatódik tovább a Hubertus vadászházig, a következő állomásotok pedig a Prédikálószék lesz, mely 639 méter magas. A Vadálló-kövektől nem messze ne hagyjátok ki a Szentfa kápolnát, majd vegyétek az irányt a a Rám-szakadék felé. A túra ezen szakasza fokozott odafigyelést és megfelelő öltöztet igényel. A legendák szerint egészen pontosan a Rám-hegyen, a Ferenczy-sziklán „lüktet a bolygó szíve”. Hogy ez igaz vagy sem, döntse el mindenki személyesen egy látogatás során, de az biztos, hogy emiatt több gyógyulni vágyó kereste már fel a helyet, sőt a Dalai Láma is járt a Pilisben. 

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!