4 érv, miért érdemes minél többször kirándulni, túrázni kutyánkkal

Séta reggel, séta délben, nagy séta délután és egy kicsi még este is. A legtöbb gazdi napirendje így néz ki, ami a sétáltatást illeti. Legtöbbjük azonban idő-, vagy kedv híján ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig nagyon is megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást, esetleg túrát is a természetben! 

A kutyafuttató kerítésén és a várostáblán túl fantasztikus élmények, szebbnél-szebb kirándulóhelyek, és varázslatos tájak várnak minket és kedvencünket. Legyen szó akár egy rövidebb sétáról a lakóhelyünk környékén, egy egész napos kirándulásról a régióban, vagy egy nagyobb kihívást jelentő hosszabb túráról, egy biztos: kutyának és gazdának egyaránt jót fog tenni!

 

 

Íme, négy érv, ami biztosan meggyőzi még a vonakodó gazdikat is! 

Egészséges

A friss levegőn töltött idő jót tesz a gazdinak és jót tesz a kutyának is! Kiadós mozgást jelent, és felér egy edzéssel is, ha lejtőkkel és emelkedőkkel tarkított útvonalat választunk - az izomláz garantált! A természetjárás során kiszellőztethetjük nem csak a tüdőnket a városi szmogot lecserélve azt harapnivalóan friss levegőre, de a fejünkből is a sok-sok hétköznapi nyomasztó gondolatot.


A mozgás a hosszú, egészséges élet egyik alappillére: nekünk és kutyánknak is segít sokáig fittnek és egészségesnek maradni. A megfelelő mennyiségű és minőségű mozgás pedig segíthet a kutyáknál a viselkedészavarok megelőzésében is. 

Oldja a stresszt

A természetben tett séta az egyik legjobb kikapcsolódás. Felfrissít, ugyanakkor segít lelassulni, kilépni a mindennapos mókuskerékből. A színekkel, illatokkal, madárdallal tarkított környezet feledteti a hétköznapok sérelmeit, a stresszt.


Álljunk meg egy-egy virágnál, színes levelű fák alatt, vagy az elénk táruló kilátásnál és éljük át a pillanatot.  

Túrázás kutyával

Új tapasztalatok

A gazdik és a kutyák számára is rengeteg új élményt rejt a természet. Mindegy, hogy a kedvenc ösvényeinket járjuk be újra meg újra, vagy épp új helyeket fedezünk fel: valami újra mindig rábukkanhatunk. Kutyánk elképesztően élvezni fogja az utat, hiszen olyan szagokkal, nyomokkal, tereptárgyakkal találkozhatnak az útvonalon, amikkel a városban nem. A séta alatt hagyjuk, hogy sokat szaglásszon: ez segít mentálisan is lefárasztani őket, így garantáltan jó nagy alvás és nyugalom lesz odahaza! 

Erősebb kutya-gazdi kapcsolat

Az együtt eltöltött minőségi idő elszakíthatatlan köteléket alakít ki a kutya és gazda között. Kirándulás, túrázás, vagy csak egy laza erdei séta alatt is számtalan új élményt szerezhetünk együtt, amikre jó lesz visszagondolni évek múltán, mikor otthon pihenünk bekuckózva… Bizalomépítésre is kiváló alkalom lehet egy túra - hiszen itt adódhatnak olyan szituációk, amikor egymásra kell támaszkodnunk kedvencünkkel. 

A cikk a Kutyabarathelyek.hu szakmai támogatásával készült. 

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!