Balaton

A vulkanikus domb és a BalatonBadacsonyBalaton turisztikai térség

A közel 200 négyzetkilométer kiterjedésű tó könnyen felmelegszik nyaranta, ezért fokozatosan mélyülő partjai vonzzák a fürdeni vágyókat: a déli part sekély részei ideálisak kisgyermekes családok számára, ám a Balaton mindkét oldalán találhatunk családbarát strandokat, ahol akár a vízi sportokat is kipróbálhatjuk. 

Kihagyhatatlan élmények a Balaton körül

A Balaton, Közép-Európa legnagyobb tava számos kihagyhatatlan élményt kínál egész évben. 

Családi élmények a vízben és a strandokon

A kedvező körülményeknek köszönhetően a Balaton ideális úti cél az aktív vagy passzív pihenést kedvelőknek, a fiataloknak, a kisgyermekes szülőknek, a nagycsaládoknak és az idősebb generáció számára egyaránt. 

A Balaton játékos oldala

Ha egy kis izgalomra vágysz a természeti értékek felfedezését követően, ideje a legközelebbi kalandpark felé venni az irányt. Zamárdiban vagy Zánkán az egész család összemérheti képességeit a különböző nehézségű kötél- és kalandpályákon. Balatonbogláron és Balatonfűzfőn bobpálya üzemel egész évben, Zalaszabarban pedig az ország egyetlen hullámvasútja várja a családokat. 

Kalandok hegytetőkön és barlangok mélyén

A Balaton fölé tornyosuló vulkanikus hegyek tökéletes terepet biztosítanak arra, hogy gyalogszerrel fedezzük fel a helyi nevezetességeket, bár a régióban számos lehetőség nyílik arra, hogy biciklin vagy akár lóháton tekintsük meg a Balaton-felvidéki Nemzeti Park látványosságait. 

A balatoni gasztroforradalom

A régió kitűnő úti cél lehet a kifinomult kulináris élvezetek kedvelői számára: az ételkülönlegességek mellett érdemes megkóstolni a helyi, kétezer éves szőlőművelésen alapuló családi borászatok borait a mediterrán hangulatot idéző napfényes, rácsos teraszokon. 

Kalandozás ezer év történelmében

A balatoni régió ezeréves történelme kultúrák találkozását idézi. Ha érdekel a történelem, a térség számtalan múzeuma, apátsága, erődje és vára mind-mind felfedezésre vár! 

EZT MÉG FELTÉTLENÜL LÁTNOD KELL!

Ismerd meg Magyarország kincseit!