Kalandozás ezer év történelmében

SzigligetBalatonBalaton turisztikai térség

A balatoni régió ezeréves történelme kultúrák találkozását idézi. Ha érdekel a történelem, a térség számtalan múzeuma, apátsága, erődje és vára mind-mind felfedezésre vár! 

A térség méltán híres számos igen fontos történelmi emlékéről: I. Szent István feleségének, a bajor hercegnőnek, Gizellának csontrelikviáit a veszprémi érseki palotában helyezték el, míg a legősibb, magyar szavakat tartalmazó írásos emlék másolatát, a latinul írt monostori alapítólevelet a Tihanyi Bencés Apátságban őrzik. 

Látogass el Sümegre és Szigligetre!

Ha szívesen megcsodálnád belülről is középkori várainkat, amelyek állták az oszmán-törökök ostromát, látogass el Sümegre és Szigligetre. Ha a családot érdeklik a kulturális programok, látogassatok el a veszprémi vár szívében található Szalezániumba, ahol számos program és liturgikus kiállítás, egy gyógynövénykert, hegedűkészítő műhely és gyereksarok várja azokat, akik szívesen elmerülnének a letűnt idők kultúrájában. 

Csodáld meg a Vaszary Galéria remekműveit!

Balatonfüred divatos üdülőhellyé vált a XVIII. század végére. Ha szívesen megismernéd a térséget a művészeteken keresztül is, látogass el a balatonfüredi Vaszary Galériába! A Magyar Nemzeti Galéria közel ötven remekművét állították itt ki. 

Látogass el a keszthelyi Balatoni Múzeumba!

Érdekel a Balaton történelme? A keszthelyi Balatoni Múzeum megőrzi, megmutatja és népszerűsíti a régió természeti kincseit. Itt található az Amazon Ház Látogatóközpontként elnevezett interaktív kiállítás is, amely bemutatja az arisztokrácia utazásait. Balatonfüreden és Balatonföldváron is elérhetők olyan látogatóközpontok, amelyek interaktív média segítségével mutatják be a hajózás és vitorlázás szépségeit. 

Járd be velünk az országot!