Kihagyhatatlan élmények a Balaton körül

TihanyBalatonBalaton turisztikai térség

A Balaton, Közép-Európa legnagyobb tava számos kihagyhatatlan élményt kínál egész évben. 

FESTETICS-KASTÉLY

Magyarország egyik leggyönyörűbb műemléke, egy igazi barokk építészeti mestermű, Keszthelyen várja látogatóit pálmaházával, vadászati kiállítással, történelmi modellvasúti kiállítással és hatalmas parkkal, amelyet természetvédelmi területté nyilvánítottak. 

HÓDÍTSD MEG A BALATONT EGY BICIKLIS KÖRTÚRA ALKALMÁVAL!

Bringázd körbe a Balatont saját kerékpárodon, de akár bérelhetsz is egyet: a 210 kilométeres túra szinte végig bicikliutakon és kerékpárosok számára is biztonságos útvonalakon halad át. 

KALANDPARKOK A BALATON KÖRÜL

Csodáld meg a Balatont a balatonboglári Gömbkilátóból, miután a család teljesen kifáradt az egész napos kalandoktól, falmászástól, íjászattól, trambulinozástól és a kötél- és drótpálya teljesítésétől. Balatonfűzfőn egész évben mókázhatsz a bobpályán, akárcsak a zamárdi kaland- és csúszópályákon. Szeretnéd kipróbálni az ország egyetlen fix telepítésű hullámvasútját? Akkor irány Zalaszabar! 

HÉVÍZ

Csobbanj egyet Európa legnagyobb termálvizű tavában, ahol a gyógyvízben a vízililiomok között lebegve csodálhatod a tavat körülvevő természet szépségét. 

CSÓNAKÁZÁS A VÁROS ALATT

Evezz a Tapolcai-tavasbarlang járatain át, amelyet több százezer év alatt vájt a hideg és forró karsztvíz a mészkőbe. 

BADACSONYI BORTERASZOK

Kulináris élményekért látogass el Badacsonyba, ahol a borteraszok sokasága kínál lélegzetelállító kilátást a tóra, a családi pincészetek finomságaival kísérve. 

FESTŐI KILÁTÁS

Gyönyörködj a csillogó vízfelszínben és a vulkáni hegyekben a több mint harminc balatoni kilátó egyikében, vagy az elbűvölő naplementében egy hajó fedélzetéről.

BALATON SOUND

Engedd ki a fáradt gőzt Zamárdiban, bulizz önfeledten a Balaton Soundon, Európa egyik legnagyobb szabadtéri elektronikus zenei fesztiválján! 

Járd be velünk az országot!