Családi élmények a vízben és a strandokon

Balaton-partBalatonBalaton turisztikai térség

A kedvező körülményeknek köszönhetően a Balaton ideális úti cél az aktív vagy passzív pihenést kedvelőknek, a fiataloknak, a kisgyermekes szülőknek, a nagycsaládoknak és az idősebb generáció számára egyaránt. 

A déli oldal fokozatosan mélyülő, homokos strandjai elsősorban a családoknak és az úszást mellőzőknek kedveznek, míg az északi part mély vize és kisebb, felfedezésre váró vulkanikus dombjai, a Káli-medence és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park kincsei a vitorlázásra és túrázásra vágyókra várnak. 

A balatoni strandok homokos, széles partjaikkal várják a napimádókat, a sportpályák és az élményfürdők pedig sportolási lehetőséget és gyermekprogramokat biztosítanak. A balatonfüredi aquapark izgalmas lehetőség.

Vitorlással bejárni a Balatont életre szóló élményt nyújt! A jól felszerelt kikötőkben tavasztól őszig elérhető a vitorlásoktatás és -bérlés, kapitánnyal vagy anélkül. Inkább csak hajókáznál? Válassz a menetrend szerinti nappali járatok vagy a kora esti naplementés utak közül, vagy vegyél részt egy igazi kincsvadászaton gyermekeiddel a Talizmán kalózhajó fedélzetén! 

Járd be velünk az országot!