Aktív kikapcsolódás Magyarország élményfürdőiben

Lupa-tóBudakalászBudapest környéke turisztikai térség

Unjátok a csendes napozást, és valami aktívabb kikapcsolódásra vágytok? Próbáljatok ki néhányat a rengeteg magyarországi élményfürdő és aquapark közül – különösen akkor, ha a csúszdázást és az élménymedencék attrakcióit vízi sportokkal is kiegészítenétek! 

Az aquaparkok és uszodák nem csak az önfeledt és játékos vízi szórakozás fellegvárai. Természetesen minden lehetőségetek megvan erre is, de nem árt, ha tudjátok, hogy sok élményfürdőben lehetőség nyílik különféle vízi sportok elsajátítására vagy gyakorlására – kezdő és haladó szinten egyaránt. 

Nem kell az óceánhoz utazni a szörfözésért!

Ha szeretnétek a hullámlovasok nyomdokaiba lépni, nem kell az óceánig utaznotok! Budapest központjában is megismerkedhettek ezzel a népszerű sportággal. A szörfdeszkán a test minden izmát, és a figyelmeteket is alaposan próbára teszik a hullámok, így a test és lélek is kap az edzésből. A budapesti Palatinus strandon a kora reggeli és a kora esti időpontok közül választhatnak a hullámok szerelmesei – ilyenkor szörftanfolyamok keretében, ellenőrzött körülmények között, a hullámmedence mesterséges hullámait lovagolhatják meg. Utána pedig jöhet az ejtőzés az élménymedencében, vagy a sebesség a csúszdákon!

Az Aquaworld élményfürdőben a nap folyamán többször is lehetőség van az alapok megismerésére, utána pedig 30 perces órákon, oktató felügyelete mellett, egyénileg szörfözhettek az erre kijelölt medence hullámain. A nap többi szakaszában jöhet a wellness-részleg és az élményfürdő teljes kínálata a szaunától a csúszdákig. 

Csúszdáról kajakba

Orfűn, a Pécsi-tó nyugati oldalán helyezkedik el a strandfürdő, amelynek kerítésén belül úszó- és élménymedencék várják a fürdőzőket. A  tó túlpartján pedig ott az Orfűi Aktív Víziturisztikai Központ, ahol a kenuzástól a windsurfön át a sárkányhajózásig számos vízi sportot kipróbálhattok, és ehhez természetesen helyben kölcsönözhetitek az eszközöket.

A Balaton északi partján, a balatonfüredi Esterházy Strand- és Élményfürdőben a tó kellemes hőmérsékletű vize mellett élménymedence, csúszda, gyermekmedence és játszótér gondoskodik az egész család szórakozásáról. A vízi sportok kedvelői pedig vízibiciklit és kajakot is bérelhetnek a helyszínen. 

Hódítsátok meg a víz mélyét!

A búvárkodás alapjainak elsajátítását a legjobb ellenőrzött terepen, az uszodában elkezdeni. Erre Magyarország számos uszodájában és élményfürdőjében van lehetőségetek. Budapesten többek között az Aquaworld-ben vagy a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőben szerveznek búvártanfolyamokat, de a gyulai Várfürdő, a martfűi Gyógyfürdő és Uszoda, vagy a celldömölki Vulkán Fürdő is várja a kezdő és haladó búvárokat. Azoknak pedig, akik már a szabad vízbe vágynak, a Lupa-tó az ideális terep. A tó „félszigetének” csúcsán alakítottak ki egy búvár-centrumot, ahol akár 10 méter mélyre is le lehet merülni egy repülőgép roncsához, és egyéb meglepetés látványosságokhoz.

A Lupa-tó egyébként is egyesíti magában az élményfürdők és a szabadvízi strandok előnyeit. A fizikai erőpróbára vágyókat vízi élménypark várja és vízisportok széles választéka is rendelkezésre áll. A SUP szerelmesei mellett a wakeboardosok is egyik kedvenc helyüknek tartják a Budapest határában fekvő tavat, de olyan különlegességeket is ki lehet próbálni, amilyen a flyborard vagy a jetboard.  

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!