13 családbarát fürdő és aquapark Magyarországon

SárvárBük-Sárvár

Közel harminc csúszdapark és ötször ennyi kisebb, a családok számára ideális kisfürdő van Magyarországon. Csak a nyilvántartott gyógyfürdőink száma majdnem száz. Ez egyrészt nagyszerű, mert bárki 20-30 km-en belül talál egy lubickolásra alkalmas többmedencés fürdőkomplexumot, másrészt nehéz eligazodni az aquaparkok dömpingjében. A széles választékból kiemelünk nektek néhányat, amelyek biztosan nem fognak csalódást okozni a kalandvágyó apróságoknak sem.

A legnagyobb – Aquaréna (Mogyoród)

A mogyoródi élménypark 11 és fél hektáron terül el és 26 csúszdával rendelkezik, amelyek összesen 1.5 kilométer hosszú csúszdapályát alkotnak. A kilenc medence között élménymedence, jacuzzi, háromszintes ugrómedence, valamint a nagy népszerűségnek örvendő, lassan hömpölygő „lusta folyó” egyaránt megtalálható. A park viszont nemcsak vízi, hanem szárazföldi kalandokat is kínál: röplabda, foci és a tollaslabda pályák teszik élvezetessé a vízmentes testmozgást.

A leghosszabb csúszda – Napfényfürdő Aquapolis (Szeged)

Az Aquapolisban 13 (9 beltéri és 4 kültéri) csúszda van, amelyek összesen 1 kilométer hosszúságúak. A park büszkeségei: egy 30 méteres toronyból induló és alapvetően lifttel megközelíthető, 272 m hosszú, zárt óriáscsúszda, valamint egy kamikáze szakasszal rendelkező, 223 m hosszú, zárt óriáscsúszda. A csúszdákhoz tartozó 23 medencéből 16 egész évben üzemel.

A legtöbb medence – HungaroSpa Aquapark (Hajdúszoboszló)

Szoboszló 45 medencével vár benneteket. A veletek érkező gyerekek szórakozásáról nemcsak a medencében álló élethű elefántok, gyermekcsúszdák, játszótér, hanem külön kalandmedencék is gondoskodnak. A merészebbek nekilódulhatnak a négypályás versenycsúszdának, a hidrocsúszdának, az óriás csavarcsúszdának, a fekete lyuknak, az őrült folyónak, a Niagarának és a twisternek, melyek a 12 méter magas indítótoronyból indulnak. A legeltökéltebbek az úgynevezett extrém kalandcsúszda részen lévő szabadesős alagutat, a vízhurkot, a szuperhullámot, a cunamit, az űrcsónakot és a vízcsövet is kipróbálhatják.

A legmerészebb – AquaCity (Zalaegerszeg)

Az egerszegi vízibirodalom 7,5 hektár területen Közép-Európa legnagyobb víztömegével, 6000 m2 vízfelülettel vár benneteket. 8 hosszúcsúszdával és két, egyenként több, mint 100 méter hosszan kacskaringózó, óriás kalandcsúszdával rendelkezik. Bevállalósabb pályáin, mint a beszédes nevű twisteren, a szabadesés élményét adó kamikázén, a kalandcsúszdán vagy az óriáskígyóra emlékeztető anacondán a legbátrabb gyerekek is felköthetik az úszónadrágjukat. Ezek a csúszdák elsősorban a kamaszoknak szólnak, azonban kisebbeknek sem kell kihagyniuk a csúszás élményét, mert a fekete lyukban egyénileg, az őrült folyón pedig párban, úszógumi háton élhető át a vadvízi hajózás élménye. A közelben van egy remek tó is, ám a tavon úszkáló hattyúkat csak tisztes távolból érdemes megnézni.

AquaCity, Zalaegerszeg

A legtovább nyitva tartó – Aquaworld Resort (Budapest)

19 medence és összesen 4000 m2 vízivilág vár rátok télen-nyáron. A csúszdák között itt is van kamikáze, ám a családi csúszdán, az UFO csúszdán vagy a fekete lyuk csúszdán is tesztelhetitek a merészségetek. A totyogókkal pedig az árnyékos pancsolót és a minicsúszdát, vagy a hűs beltéri játszóházat válasszátok! Ideális helyszín, ha estébe nyúló pihenést terveztek egy kis kalanddal megspékelve.

Aquaworld Resort, Budapest

Az egyik legújabb – Aquacinema – Kisvárda

Az egész évben üzemelő Aquacinema 5 emeletről induló, összesen 14 pályából álló csúszdaparkjával, valamint az egy kilométert is meghaladó csúszófelületével kihagyhatatlan élmény. Kipróbálhatjátok az óriás csavarcsúszdát, a fekete lyukat, de vannak félig nyitott, alagútszerű, négysebességű pályák is, míg a kicsiknek 3 méter magasról induló biztonságos pályák nyújtanak majd felhőtlen szórakozást.

A legjobb panorámájú – Annagora Aquapark – Balatonfüred

A balatonparti fürdőben 12 élménycsúszda, 3 gyerekcsúszda, egy nagy és egy kicsi hullámmedence teszi felejthetetlenné az élményt. Csúszdáit kipróbálva foroghattok egy forgószél belsejében, sodródhattok egy őrült folyón, a turbó csúszdával pedig eszeveszetten száguldhattok. A medencéken és a csúszdákon kívül szaunák, gőzkabinok, illatkamra és jégbarlang is segít benneteket a felüdülésben.

A legtrópusibb – Aquaticum (Debrecen)

A debreceni élményfürdő egzotikus növényzettel benőtt, zárt csúszdái 9 méter magasról indulnak és 28-30 C-os vízbe érkeznek meg. Az élményt hullám- és élménymedence, mászófal, vízi-chopper, waterball, barlangfürdő, jakuzzi, sodrófolyó, gejzír és dögönyöző teszik felejthetetlenné. A 12 méter magas központi épület felső szintjéről 4 óriáscsúszda is indul, melyek közül kettő kizárólag úszógumival használható.

A legsziklásabb – Cascade Barlangfürdő (Demjén)

A Demjéni Termál Völgyben a gyógy- és barlangfürdő mellett aquapark is található. Ehhez az élményfürdőhöz tartozik egy hegybe süllyesztett, 24 méter átmérőjű és 25 méter mélységű csúszdatorony, amelyhez 550 méternyi csúszófelület tartozik. Ugyanitt egy 133 méteres sodrópatakot is kipróbálhattok. Az aquapark osztott pályás csúszdája és kamikáze csúszdái is remek szórakozást ígérnek majd.

Cascade Barlangfürdő, Demjén

A legmesésebb – Aqua Centrum (Cegléd)

Az Aqua Centrum alapmotívuma egy középkori vár hangulatát idézi, sok-sok játékos elemmel. A közös családi élményt a 18 óriás csúszda és a lassúfolyó biztosítja majd nektek. Ha kellően vakmerők vagytok, akkor a kamikáze és a hagyma csúszdán tehetik próbára magatokat! A Dragon csúszdán pedig 16 méter magasból kb. 60 km/órás sebességgel száguldhattok a víz felé.

A legismertebb – Zalakarosi Fürdő és Adrenalin csúszdapark

A zalakarosi strandon található csúszdaegyüttes egy 81 méter hosszú anakonda, kettő kamikáze és egy hárompályás változó esésű családi csúszdából áll. Ezek mellett élménymedencék, vízijátékok, és gyermekszauna is segítik a családi kikapcsolódást. A közeli Adrenalin csúszdapark pedig az extrém csúszdaélményről gondoskodik. Mindezt 400 m csúszdaattrakció, közel 20 m indítómagasság és az extrém, akár 70 km/órás száguldás teszi majd feledhetetlenül izgalmassá a számotokra.

A legcsaládiasabb – Gyógy- és Wellnessfürdő (Sárvár)

Jó szórakozást ígér a családok egyik kedvencének számító sárvári fürdő is. Találtok itt strandmedencét, fejesugró öbölt, 4 pályás versenycsúszdát, hullámmedencét, sőt 8 óriáscsúszdát is. A gyermekeknek pedig a kalandmedence kalózhajóval és vízi várral, az élménymedence, a bébi pancsoló és a játszótér nyújtanak majd felejthetetlen élményt.

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!