Csobbanás a környék wellnessparadicsomaiban!

BükfürdőBük–Sárvár turisztikai térség

Mi jut eszébe az embernek először Magyarország északnyugati részéről? Egyebek mellett a remek termálvizes fürdők. Elő a fürdőruhákkal!

Újjászületés Bükfürdőn

A múlt század közepén kőolajkutatás közben, csaknem 1300 méter mélyről egy 6570 méter magas vízoszlop tört a földből a felszínre. Az 58 °C-os, kalciumos, magnéziumos és hidrogén-karbonátos termálvíznek köszönhetően az 1970-es években egy nemzetközi hírű fürdő épült itt ki, amely ma 14 hektáron 34 medencével, gyógy- és strandfürdővel vár benneteket. Valósággal újjászülethettek a gyógy- és wellnesskezeléseknek köszönhetően, és a környéken található rengeteg szálloda a kényelmetekről is gondoskodik. Az ízlelőbimbóitokat is próbára tehetitek, ha a helyi termelői piacra látogattok, de a kalandvágyók a Répce folyó mentén indított kerékpártúrákra is benevezhetnek.

Gyógyvíznél több: jáde köves masszázs és iszappakolás is vár Hegykőn

Az 55 °C-os hegykői gyógyvíz nemcsak a magyar, hanem a külföldi turistákat is vonzza. Tempózzatok nyáron a helyi gyógyfürdő feszített víztükrű, ásványvízzel feltöltött medencéinek egyikében, télen pedig áztassátok megfáradt tagjaitokat a forró, nyitott termálmedencében. Ha maximálisan szeretnétek feltöltődni, akkor kérjetek időpontot egy jáde köves masszázsra, iszappakolásra vagy akár víz alatti vízsugármasszázsra!

Hűsölés az arborétumban, fürdés a termálvízben

Ha Sopron környékét választjátok kirándulásotok helyszínéül, akkor vegyétek számításba, hogy kicsivel több, mint 50 kilométer távolságban vár a termálvizéről híres Sárvár. A kétféle gyógyvízzel is büszkélkedő kisváros gyógyfürdőjében szaunavilág, családi fürdő, tavasszal és nyáron pedig egy csúszdapark is a rendelkezésetekre áll. Ha kiúsztátok magatokat, tegyetek egy hatalmas sétát a ligeterdős Sárvári Arborétumban!

Járd be velünk az országot!