Győr–Pannonhalma családoknak – 3 nap

GyőrGyőr–Pannonhalma turisztikai térség
Hány napos?
3 nap
Ajánlott közlekedési eszköz:
busz
autó
Vonat
Címkék:
Világörökség
Múzeumok és kiállítóhelyek
Kultúra és műemlékek
Vallási helyek
Állatkertek
Győr-Pannonhalma turisztikai térség
Élménykereső családosok

1. nap

Győr barokk belvárosában érdemes hosszabb időt eltölteni: egy igazi ékszerdoboz! Utána irány a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ!

Győr barokk belvárosa

A történelmi városmag: az Óváros a Duna és a Rába találkozásánál fekszik. A belváros épen megőrizte történelmi jellegét, itt található a legtöbb műemlék és látványosság.

A Bécsi kapu tér Magyarország egyik legszebb barokk tere és Győr legrégebbi tereinek egyike, amelynek valamennyi épülete műemlék. Győr főtere a XIV. század óta piactérként használt Széchenyi tér, amely helyén valaha a római kori polgárváros állt. A téren található a Loyolai Szent Ignác bencés templom és rendház, valamint a Széchenyi Múzeumpatika is.

Az utcák, a terek, a házak régi cégérei visszarepítenek bennünket az időben: a Zichy-palota, az Esterházy-palota, a múzeumok, a templomok rengeteg múltbéli kincseket rejtenek. Engedjetek az idő hívásának ebben a gyönyörű belvárosban!

Mobilis Interaktív Kiállítási Központ

A történelmi emlékek után egy formabontó, interaktív kiállítási központba invitálunk benneteket.

A Mobilis Interaktív Kiállítási Központ a kreatív alkotás, a felfedezés és a játszva tanulás helye. A szélcsatornától a tükörlabirintuson át az áramvonalas karosszériáig hetven különböző eszközt lehet itt kipróbálni. A kiállítótérben a 3D-s nyomtatásé, a kiterjesztett és virtuális világé, a robotikáé, az okosotthon eszközeié, az animációk készítéséé és a humanoidoké a főszerep.

Kísérleti bemutatókat is tartanak ebben a digitális élményközpontban, melyek nemcsak a gyerekekkel, hanem a felnőttekkel is újra megszerettetik a mérnöki és természettudományokat. Mert a játék öröme nem csupán a gyermekek kiváltsága!

2. nap

Az egész családnak kínál élményt a Xantus János Állatkert és Mosonmagyaróváron a Futura Élményközpont!

Xantus János Állatkert

Állatkertbe menni mindig élmény: az egyik legjobb családi program, különösen, ha a vállalt küldetése az, hogy részt vegyen a veszélyeztetett állatok, növények és élőhelyek megmentésében.

A győri Xantus János Állatkertben lakó száz állatfaj több mind ötszáz egyedét nagy kifutóterületeken, eredeti életterükhöz hasonló körülmények között nézhetitek meg. Árnyas fák között, gondozott környezetben igen tartalmas programot kínál ez az állatkert: ragadozókat, növényevőket, madarakat, hüllőket láthattok – utána pedig megbeszélhetitek, a családban kinek mi volt a kedvence!  

Futura Élményközpont

A mosonmagyaróvári FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont tényleg az egész családnak szóló élmény, kortól, nemtől függetlenül. Az élményközpont egy gyönyörűen felújított, háromszáz éves műemlékmagtárban kapott helyet. Az eredmény pedig magáért beszél: Magyarország legnagyobb tudományos játszóháza ez a hely, ahol planetáriumi előadások és különféle kísérleti bemutatók mellett a négy őselem – a víz, a föld, a levegő és a tűz – titkait fedezhetitek fel. Érdemes akár egy teljes napot rá szánni, hogy mindent kipróbálhassatok!

3. nap

Győr és Mosonmagyaróvár megnézése után irány Pannonhalma, a bencés főapátság!

Pannonhalmi Bencés Főapátság

Győrből fél óra alatt odaérhettek Pannonhalmára, ahol irány egyenesen a Világörökség részét képező Pannonhalmi Bencés Főapátság! Az ezeréves monostor épületei különböző korok üzenetét őrzik. Az itt élő szerzetesközösség a mai napig eredeti rendeltetésüknek megfelelően használja a fennmaradt tárgyi eszközöket.

Az apátságban a templom, az altemplom, a kerengő és a könyvtár látogatható – ez utóbbiban őrzik az első magyar nyelvemléket, a tihanyi apátság alapítólevelét. Az épületben található a Pannonhalmi Bencés Gimnázium.

Az apátság területén arborétum és egy páratlan gazdagságú gyógynövénykert is található, valamint egy rendkívül színvonalas pincészet és étterem is működik.

Járd be velünk az országot!