Nyugat-dunántúli fürdőink

Büki Thermal & Spa gyógyfürdőBükfürdőBük–Sárvár turisztikai térség

Bükfürdő Thermal & Spa

Az osztrák határ melletti Bükfürdő az elmúlt évtizedekben egyre nagyobb népszerűségnek örvend a hazai és külföldi, különféle mozgásszervi megbetegedésekkel küzdő páciensek körében. A még nemzetközi vonatkozásban is kiemelkedően magas ásványianyag-tartalmú (15 000 mg/l) gyógyvízzel való fürdőzés és ivókúra hatásai páratlannak bizonyulnak. A hatalmas, 14 hektáros park és a modern Fürdőgyógyászati Központ egyedi élmények széles választékát kínálja. A wellnessközpont látogatható a fürdőbe szóló belépőjegy nélkül is. Magyarország második legnagyobb fürdőkomplexuma 34 medencének és több mint 5000 négyzetméternyi vizes területnek, valamint gyógy-, úszó- és élménymedencéknek, modern szaunalétesítményeknek és a wellnessközpontnak ad otthont, illetve itt található egy elismert terápiás részleg és a vendégek számára fenntartott kemping is. Gyere, és éld át a változatos, minden generáció számára felejthetetlen élmények tárházát! A kisgyermekes családokat várja a csúszdás élménymedence, a „cápabarlang” és a színes játékokkal tarkított játszóház. A wellnessközpontban a felnőttek tíz különböző szauna közül választhatnak, a legbátrabbak a 100 °C-os ördögszaunát követően bemerészkedhetnek a jéghideg levegőjű jégkásaszobába is. 

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

Milyen élményeket nyújt Sárvár, ez a történelemmel átitatott, csodás természeti környezetben elterülő város, félúton Bécs és a Balaton között? Nehéz még egy olyan helyet találni, ahol kétféle összetételű és hatású gyógyvíz tör fel, amely simogatja a testet és elmossa a hétköznapok nehézségeit. Az egyik a 83 fokos, magas sótartalmú, a másik pedig a 43 °C-os alkáli hidrogén-karbonátban gazdag gyógyvíz. Az előbbi nőgyógyászati gyulladásos megbetegedések kezelésére alkalmas, az utóbbi pedig izomlazító fürdőként szolgál, ám mindkét gyógyvíz hatásos kezelésnek és rehabilitációs terápiának bizonyul a mozgásszervi megbetegedések esetében is. A beltéri medencéknek köszönhetően a fürdő minden korosztály előtt nyitva áll évszaktól és időjárástól függetlenül. A családi élményfürdő, ahol találhatunk hullámmedencét, játékokkal ellátott babamedencét és a hatalmas csúszdákat, egy tágas folyosóval csatlakozik a gyógyászati szárnyhoz. Így a lelkes, bár vitathatatlanul hangos gyerekek és a nyugalomra és pihenésre vágyók is békében megférnek a fürdő két részén. A számos medence mellett a gyógyászati kezelések és a különböző wellness- és fitneszszolgáltatások is rendkívül népszerűek. A wellnesslétesítményben élvezhetjük a frissítő masszázsokat, a menedzsermasszázstól egészen a lávaköves masszázsig, valamint kádfürdőket, pakolásokat és számtalan más kezelést is választhatunk. 

Zalakaros Spa

A Balaton nyugati végétől pár kilométerre található Zalakaros is méltán érdemelte ki nemzetközi hírnevét gyógyvizeinek köszönhetően. A vízkészlet összetétele és mérete miatt a 96 °C-os, több mint 2000 méter mélyről előtörő víz a térség egyik legjelentősebb forrása. A reumatológiai kezelések mellett egyre többen élvezik a gyógyfürdők egészségmegőrző és megelőzést célzó komplex szolgáltatásainak előnyeit. A gyönyörű környezetben található termálmedence több mint húsz különböző vízi látványossággal várja a vízi élményre vágyókat. A családbarát fürdő területén található egy hatalmas kültéri és egy beltéri, gyermeknek épült rész, valamint egy csúszdapark is, így minden korosztály megtalálja a hozzá illő szórakozási lehetőséget. A létesítményben vannak vízi ágyúk, jakuzzik és egy vadvízi sodrásokat imitáló medence, ahol a látogatók megtapasztalhatják, milyen egy erős sodrású folyóban úszni. A bulizni vágyók a fürdőben rendezett éjszakai medencés partikon szórakozhatnak. 

Harkányi Gyógyfürdő

Magyarország egyik legszebb térségében, a horvát határtól csupán pár kilométerre található a Harkányi Gyógyfürdő, amely közel kétszáz éve segíti a látogatók gyógyulását. A létesítmény egy árnyas, 13,5 hektáros ősfás parkban terül el, és közel 8000 négyzetméternyi vízfelülettel rendelkezik. A legendák szerint a harkányi kénes gyógyforrások ott törnek a felszínre, ahol egy dühös ördög köddé vált, miután egy ravasz öregasszony megtréfálta. A harkányi vizek gyógyhatását közel 160 ezer sikeresen kezelt reumatológiai, bőrgyógyászati és nőgyógyászati eset bizonyítja. Az ásványi anyagokban gazdag harkányi kénes gyógyvízzel évtizedekig gyógyították a pikkelysömört. Harkányon kívül csak két olyan hely van a világon, ahol bizonyítottan gyógyítható a pikkelysömör. A helyi iszapból kinyert hatóanyagokkal dúsított gyógyszereknek köszönhetően a terméketlenség bizonyos típusai is gyógyíthatóak. A térség különleges mikroklímája – 2100-2200 napsütéses óra évente – szintén hozzájárul a gyógyuláshoz és a feltöltődéshez. 

Járd be velünk az országot!