Top 5 élményígéret borvidékeinken

1. Pincelátogatás és borkóstoló

Személyes találkozás a borásszal vagy a borászat képviselőjével, aki idegenvezetőként egy borászgeneráció, egy szőlőfajta, egy borstílus, de akár egy teljes borvidék izgalmas világába kalauzol bennünket.

2. Dűlőtúra

A borászat látogatásának egy izgalmas pontja lehet a szőlőültetvényeken tett séta, gyalogosan, kerékpárral, jó néhány borászat esetén akár dzsippel. A szabadban, a szőlőtőkék között eltöltve az időt, a látványában is sokszínű talajt megismerve jobban megérthetjük, hogyan hat a sokszor emlegetett „terroir” a készülő borra.

3. Borvacsora, borpiknik

A borok magukban kóstolva tiszta és érthető képet adnak arról, hogy mit jelent egy-egy szőlőfajta vagy házasítás, míg ételek kíséretében új dimenziót nyitnak számunkra az ízek harmóniájának világában. Egy borvacsorán vagy borpikniken az egyes borokhoz megálmodott fogásokon keresztül kapunk teljes keresztmetszetet a helyi gasztronómiáról.

4. Szállás a birtokon

Egy jól sikerült kóstolót követően igazán kellemes megoldás a birtokon maradva, a helyszínen kialakított szálláshelyet igénybe véve álomra hajtani a fejünket. Nem véletlenül szervezik meg sokan úgy a programjaikat, hogy az utolsó borászat egy olyan helyszín legyen, amely szállást is kínál, így például az addig áldozatot hozó „sofőr” is tud csatlakozni a kóstolóhoz.

5. Akár gyerekkel is…

Felsorolni is nehéz, hogy a magyar borászatok milyen sokféle szolgáltatással kedveskednek, hogy az élmény teljes legyen akkor is, ha gyermekkel érkezünk. Számos borászatnál mustot, házi szörpöket, gyerekmenüt kínálnak a kiskorú látogatóknak, amíg a felnőttek boroznak, máshol játszósarok teszi lehetővé, hogy mindenki megtalálja a számítását. Utazásunkat gondosan megtervezve és előkészítve minden korosztálynak élményt nyújtó bortúrán vehetünk részt.

Járd be velünk az országot!