Ízletes kortyok, izgalmas kulináris élmények, színes programok: vár a Budapest Borfesztivál!

Budapest BorfesztiválBudai VárBudapest környéke turisztikai térség

A budai Várban évről évre megrendezésre kerülő Budapest Borfesztiválról nem túlzás azt állítani, hogy Európa egyik legszebb szabadtéri boros rendezvénye.

A Budapest Borfesztivál nem titkolt célja, hogy bemutassa Magyarország és a világ legjobb borait, és összehozza a borkészítőket és a borrajongókat – aki pedig még nem rajongó, azt azzá tegye. Számtalan okunk van arra, hogy invitáljunk erre a minden évben nagy sikernek örvendő fesztiválra (amely korábban Budavári Borfesztivál néven volt ismert). Íme, néhány közülük.

 

Megízlelheted az ország legfinomabb borait mindenféle borvidékről, sőt, remek külföldi borokba is belekortyolhatsz.

 

Felejthetetlen panorámájú helyszínen élvezheted az ízeket a budai Várban – ez az emblematikus helyszín már önmagában is lélegzetelállító!

 

Több száz neves kiállító több ezer borát kóstolhatod meg. Ne félj, nem választhatsz rosszul!

 

A széles gasztronómiai választéknak köszönhetően az egyedülálló borokat rendkívül ízletes falatokkal kísérheted.

 

Nem csak a kóstolás élménye nyújt szórakozást: számos koncerttel és egyéb programmal is kedveskednek a szervezők, így egészen biztos, hogy teljes lesz az élmény.

 

A következtetés tehát: ha szereted a mennyei borokat, a jókedvű embereket, az ínycsiklandozó fogásokat és a budai Vár mesés panorámáját, mindenképp látogass el a Budapest Borfesztiválra! Lefogadjuk, hogy az esemény hangulata minden kiállítónál magával fog ragadni. Az aktuális információkat ezen az oldalon találod meg.

 

Ha pedig mi nem lennénk elég meggyőzőek, nézd meg egy korábbi esemény rövid összefoglaló videóját

Ugorj fejest a kulináris élvezetekbe!

Ha már különleges borokat kóstolsz, úgy az igazi, ha finom falatokat fogyasztasz melléjük. Szerencsére ezzel a Budapest Borfesztivál szervezői is egyetértenek, így minden évben különleges gasztronómiai kínálattal találkozhatsz. Kedvedre válogathatsz a street food, a gourmet-különlegességek, a hagyományos és az újragondolt receptúrák széles palettájáról, csak egy dolgot tarts szem előtt: maradjon kedved a finom borokhoz! És hogy ezek a borok honnan érkeznek? Nos, gyakorlatilag az ország minden tájáról: képviselteti magát itt például Villány, Tokaj-Hegyalja, Szekszárd, Eger, Badacsony, Mór, a Kunság; szinte minden neves borászat, minden neves szakember – és nem csak hazánkból. Ha a kulináris élvezetek kedvelője vagy, kár lenne egy ilyen csodás alkalmat kihagyni.

 

Tervezd meg előre az útvonalad, nézd meg a Budapest Borfesztivál térképét

Programok a Budapest Borfesztiválon, avagy miért van az unatkozás kizárva

Habár a gasztronómiai élmények széles tárháza már önmagában is egy igen-igen kecsegtető lehetőség, mindez még meg van spékelve megannyi programkínálattal is a Budapest Borfesztiválon. A bor és a kultúra különleges találkozása zajlik itt: fellépnek a világzene legkedveltebb magyar együttesei, és élvezheted a népzenei, a jazz-, sőt, a néptáncelőadásokat is. A színpadra lépett már a fesztiválon többek között a Kiscsillag, az Aurevoir, a Csík Zenekar, az Irie Maffia és Rúzsa Magdi is – minden évben meglehetősen színvonalas produkciókkal színesítik az élvezetes kóstolást.

 

Természetesen a Budapest Borfesztivál szervezői azokra is gondoltak, akik nem kiemelten érdeklődnek a zenés produkciók iránt. Nyugodt környezetben, terített asztaloknál is elfogyaszthatod a kiválasztott fogásokat, sőt, a tudásodat is bővítheted: a Boregyetemen borkóstolással egybekötött naprakész előadásokat hallgathatsz meg elismert szakemberektől; a Taste of Hungary pedig segít eligazodni a borok között a „bőség zavarában”. A Pár Borpáron izgalmas különbségeket fedezhetsz fel borok között, és ha úgy érzed, tesztelnéd a tudásod, a Butlers Borkvíz Bárban ezt meg is teheted.

 

Van még egy jó hírünk: ha úgy érzed, kedvet kaptál a fesztiválhoz, a gyerekeket sem kell otthon hagynod – kézműves foglalkozásokkal és egyéb játékos programokkal várja a Budapest Borfesztivál a kicsiket is.

Járd be velünk az országot!