A vadregényes Szigetköz a Duna ajándéka

Mosoni-DunaSzigetközGyőr–Pannonhalma turisztikai térség

Pattanjatok biciklire, csónakba, vagy ragadjatok túrabakancsot, és irány a Szigetköz! Békés falvai és természeti kincsei között remek kikapcsolódásban lesz részetek.

A Nagy- és a Mosoni-Duna ölelésében, a Duna hordalékából épült Szigetköz a természetjárók kedvenc célpontja. Nem csoda: Magyarország legnagyobb szigete gazdag növény- és állatvilágával, kanyargós bicikliútjaival és különleges vízivilágával maga a földi paradicsom. A 375 négyzetkilométernyi területen a vízitúrák szerelmesei kenuval, kajakkal is bejárhatják a Duna-ágakat. A kajak- és kenutúrák között kezdők és haladók is megtalálják a maguknak valót. A tapasztalt túravezetők olyan különleges kirándulásokra kísérnek el benneteket, mint az ártéri holtágak és lagúnák csillagtúrái, a Rajkát Győrrel összekötő, 105 kilométeres extrém vízitúra vagy épp a Duna-ágak motorcsónakos túrái. A horgászat iránt rajongókat ezernyi kiváló horgászhely és megannyi halfaj várja. A Dunaremetén található népszerű horgásztó mellett a Dodó vadfarmra is érdemes ellátogatni, ahol gímszarvassal, muflonnal, vaddisznóval, dámszarvassal is találkozhattok. Családdal kifejezetten jó móka, ugyanis a farmon játszótér, állatsimogató és játszóház biztosítja a kellemes időtöltést.

Falvak, vizek, történetek

Szigetköz falvai közel vannak egymáshoz. Béreljetek biciklit, és fedezzétek fel egyiket a másik után. Vár rátok az ősi halászfalu, az egykori aranymosók települése, Ásványráró, Hédervár csodás barokk kastélya vagy a Lipóton található termálfürdő. És persze ne hagyjátok ki a Szigetköz legnagyobb települését, Mosonmagyaróvárt se! 

Járd be velünk az országot!