6 csodás gyógyfürdő Magyarországon

HagymatikumMakóSzeged és térsége

Magyarország valamennyi gyógy- és wellnessfürdője a szolgáltatások óriási választékával várja az ide látogatókat. Akár gyógyulni szeretnétek, akár csak a mindennapok feszültségéből vonulnátok ki egy napra, nem fogtok csalódni. Íme, a legjobbak!

Tradicionális pompa: Gellért fürdő, Budapest

A Gellért fürdő egy igazi unikum a gyógyfürdők között. Patinás hangulatával és történelmi hírnevével kevés másik fürdő veheti fel a versenyt. Az épület a magyarországi szecesszió kiemelkedő alkotása, nagycsarnokának díszablakait Róth Miksa készítette, míg a fürdőben Zsolnay kerámiadíszek teszik elegánsabbá az összképet. Nem véletlen, hogy a Nemzetközi Balneológiai Társaság is a Gellért fürdőt választotta székhelyéül. Ám a gyógyfürdő modern szolgáltatásaival is kitűnik a fürdők sorából. Gyógyvize az ízületi és gerincbetegségek, a porckorongbántalmak, valamint egyes keringési zavarok gyógyítására alkalmas, az asztmások és egyéb tüdőbetegségekkel küzdők pedig inhalatóriumában találnak enyhülést. A masszázskedvelőknek is érdemes felkeresniük ezt a fürdőt, hullámmedencéje pedig szintén egyike a leghíresebbeknek az országban. 

A legnagyobb csúszdapark: Hungarospa, Hajdúszoboszló

A csúszdákat nemcsak a kalandkereső gyerekek és fiatalok kedvelik, hanem azok is, akik a kalandokat ellenőrzött és garantáltan biztonságos környezetben szeretnék megélni. A csúszdázás ráadásul olyan izmainkat és reflexeinket mozgósítja, amelyeket máshol nem igazán használunk - ráadásul egyedülálló élmény! Európa legnagyobb fürdőkomplexumában, a hajdúszoboszlói Hungarospa-ban minden csúszdakedvelő elégedett lehet. A 45 medencével, 15 csúszdával és 8 szaunával rendelkező fürdőben a piciknek való minicsúszdáktól a hosszú, kanyargós óriáscsúszdákig és a szabadesés élményét kínáló kalandcsúszdákig mindenki megtalálja a saját bátorságának megfelelő csúszási lehetőséget. A csúszdapark mellett pedig olyan különlegességek várnak, mint a jégbarlang, a trópusi fürdő, a mozi fürdő, a Gangesz vagy a barlangfürdő, és persze a már szinte szokásos gyógyító, pihentető, frissítő kezelések.  

Egyedülálló gyógyerő: Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

Az alkáli-hidrogén-karbonátos, kénes gyógyvíz közel 200 éve hoz egyedülálló eredményeket a reumatikus és mozgásszervi betegségek gyógyításában. A hely specialitásának számító, a világon szinte kivételes, gyógyvizes pikkelysömör-kezelést a nemzetközi orvostársadalom is elismeri, különösen azért, mert úgy ad eredményt, hogy nem avatkozik bele a hormon- és immunrendszerbe. A meddőségi problémákat ugyanilyen kiemelkedő hatásossággal gyógyítja a harkányi gyógyvíz. Mindezt wellness- és természetgyógyászati kezelések egészítik ki. Az utóbbi években a gyógyfürdő csúszdaparkkal, fedett gyermekvilággal, komplett wellness-részleggel és modern szolgáltatásokat nyújtó szaunavilággal bővült, 2019-ben pedig az Év fürdője címet is elnyerte. 

Különleges gyógyiszap-kezelések: Hagymatikum, Makó

A Makovecz Imre által tervezett, az organikus építészet csodájának számító egyedi makói Hagymatikum gyógyfürdő vize szintén az ízületi és gerinckopásos betegségek, az ízületi és ideggyulladások, az idegfájdalmak és -bénulások, valamint a sorvadt izmok gyógyszere. Ehhez társul az ideális szemcseösszetételű és képlékenységű, gyógyító tulajdonságokkal bíró marosi gyógyiszap, amelyet többek között iszap-kádfürdő formájában alkalmaznak a reumás betegségek, a lumbágók valamint a nőgyógyászati gyulladások kezelésére, illetve végtagtörések utáni rehabilitációra. A gyógyító szolgáltatások és gyógymedencék mellett bel- és kültéri élménymedencékben, szaunákban pihenhettek, csúszdázhattok, vagy épp úszhattok. 

A legjobb masszázsok: Demjén Gyógyfürdő és Cascade

Az egyedi hangulatú, a 4 évszak fürdőjének is nevezett demjéni gyógyfürdő vize 690 méter mélyről tör a felszínre. Két beltéri és 6 kültéri, élményelemekkel bővített gyógymedencét tölt meg, amelyben a reumatikus bántalmakra, az ízületi kopásokra, a csontritkulásra, a csontsérülésekre kereshettek enyhülést. A testet-lelket-szellemet pihentető hatást fokozzák az izmokat ellazító, idegeket megpihentető masszázsok, például a gyógymasszázs, a talpmasszázs, a méregtelenítő zöld teás, a hűsítő borsmentás vagy a pihentető levendulás masszázs, a narancsbőrt eltüntető masszázs, valamint a sómasszázs. A fejfájásra hajlamosak pedig speciális migrénterápián is részt vehetnek. Mindezt hihetetlenül egyedi környezet, mesés barlangfürdő és csúszdákkal felszerelt aquapark egészíti ki.

A büki gyógyvíz otthona: Bükfürdő Thermal & Spa

63 évvel ezelőtt kőolajat kerestek, végül termálvizet találtak az idilli Bük határában. Először csak a helyiek, később messzebbről is felkerekedtek az emberek, hogy megmártózhassanak a feltörő, magas ásványianyag tartalmú csodavízben. Később fürdőt építettek a kútra. Így kezdődött hazánk második legnagyobb gyógyfürdőjének története. Ma pedig már strand- és élményfürdővel, szaunavilággal és háromszintes wellnessközponttal is vár. 

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!