Strandolás és sport a magyar tavakon

Sarudi ÉlményfürdőSarudDebrecen és térsége

Kipróbálni kedvenc vízi sportotokat, majd megmártózni a legnagyobb magyar tavak hűs vízében? Remek program egy meleg nyári napra – ráadásul több szabadvízi strandon is van rá lehetőségetek! 

Nincs is jobb nyári program, mint az aktív pihenés jegyében eltölteni néhány órát a legkedvesebb vízi sportotokkal, majd a fáradt izmokat a tó vizében ellazítani. A Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó szabadvízi strandjain mindent megtaláltok, amire csak szükségetek van egy egyszerre sportos és laza strandoláshoz! 

Balatonakali strand

Balaton: minden, ami vitorla!

A balatonföldvári Keleti Strandon egyrészt a Balaton déli partjának lassan mélyülő sima vízfelülete vár. Másrészt itt működik a Viharsarok Vitorlás központ is, ahonnan vitorlás túrára is indulhattok, ha eluntátok a strandolást, de szörföt is bérelhettek, ha inkább egyedül szelnétek a hullámokat. Zamárdi szabadstrandján szörfkölcsönző és szörfiskola működik, vagyis akkor sem kell lemondanotok a sportról, ha most próbálnátok ki először a szörfözést. Ha pedig a motoros élményeket választanátok, akkor Keszthely vár benneteket, ahol a Városi Strandon motorcsónakot is bérelhettek. 

Szörfölés, Balaton

Velencei-tó: a SUP-tól a szörfig

A gárdonyi Sirály Strandon akár le is táborozhattok, hiszen a strand mellett kemping is üzemel. Béreljetek kajakot, és fedezzétek fel a tó nádasokkal tarkított vízfelületét, vagy próbáljátok ki a SUP-ot: a nyugodt vízfelszín a kezdők számára is megkönnyíti a SUP-ozás elsajátítását. A hagyományosabb vízi járművek kedvelői pedig vízibiciklivel juthatnak el a strandolóktól kevésbé zsúfolt helyekre. De a szörfözést, vagy a SUP-jógát is kipróbálhatjátok az itteni vízisport-kölcsönzőben bérelt sporteszközökkel. A velencei Északi Strandon szintén többféle sporteszközt bérelhettek, a SUP-tól a szörfig és a kajakig.  

Tisza-tó: amit csak szeretnél!

Abádszalók szabadvízi strandja a fürdőzők mellett a vízi sportolók paradicsoma is. A lassan mélyülő, homokos öbölben kényelmes a strandolás, pezseg a vízparti élet, koncertek, bárok is feldobják a hangulatot. A vízisport-élet is sokszínű: a vízibanántól a SUP-ig, a jetskitől a motorcsónakig, a kenuzástól a wakeboarding szinte valamennyi szabadvízi sporttal megpróbálkozhattok itt, de a vízisít vagy a siklóernyőzés és a wakeboard egyfajta keverékének tekinthető kitesurföt is kipróbálhatjátok, ha aktív időtöltésre vágytok.  

Élményfalu, Sarud

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!

label.szechenyi-2020-logo