Tiszántúli fürdővárosaink az Alföldön

Aquaticum Debrecen SPADebrecen, NagyerdőDebrecen és térsége turisztikai térség

A kelet-magyarországi Hajdúszoboszló Európa egyik legnagyobb fürdőközpontja. Nevezetes még az Aquaticum Debrecen SPA a szabadtéri Sóstógyógyfürdő Nyíregyháza mellett. Az itteni vizek különös gyógyhatása bizonyított.  

Sóstói Tófürdő, Nyíregyháza

A Sóstói Élményfürdő kristálytiszta levegőjű, közel 400 hektáros természetvédelmi területe üdülőként szolgál az ország északkeleti térségében található Nyíregyházán. A fürdőt a Sóstói-erdő öleli körül, amely sziksós vizű taváról kapta a nevét. A fürdőbe lépve a látogatók egy igazán sokszínű komplexumban találják magukat, ahol élményfürdő és tófürdő várja őket, és megtekinthetik azt a máig működő épületet, amely az 1700-as években, mindössze négy tölgyfakádjával, a helyi fürdőkultúra központjának számított. Az Aquarius Termál- és Élményfürdő vendégei megtapasztalhatják a lehető legkorszerűbb berendezések nyújtotta kényelmet. A szolgáltatások olyan balneoterápiás eljárásokat és fizioterápiás kezeléseket foglalnak magukban, amelyek garantálják a tünetek enyhülését. Az idősebb generáció tagjai szabadtéri és fedett gyógymedencékben pihenhetnek, míg a fiatalokat a hullámmedencével felszerelt élménypark várja. Az adrenalinfüggők a fodros vizű sodrómedencében és a különböző óriáscsúszdákon tehetik próbára magukat. A legfiatalabb látogatók szórakozásáról három különböző mélységű medence, egy kincses sziget, valamint egy inka templom „romjai” gondoskodnak.

A nagyhírű Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló a fiatalok és az idősebbek számára is kitűnő szabadidős tevékenységeket biztosít az év minden szakában. Itt található Európa legnagyobb fürdőkomplexuma. A jól elkülönített részekből álló vízi élménypark olyan szórakozást kínál, amely valóban mind a négy évszakban megállja a helyét. Az Aqua-Palace élményfürdő szaunalétesítményekkel, a legkisebbeket rabul ejtő gyermekvilággal és wellnessrészleggel várja a pihenni vágyókat. A családi kikapcsolódásról különböző korszakok és kultúrák jegyeit hordozó tematikus medencék gondoskodnak, ahol a beltéri szörfözés felejthetetlen élményét is megtapasztalhatják a látogatók. Az Aquapark igazi paradicsom az óriáscsúszdák szerelmesei számára. A 30 hektáros strandon élmény-, úszó-, hullám- és gyermekmedencék, pezsgőfürdőket, sőt, egy „mediterrán tengerpart” is található. A vendégek 40 különböző kezelésből választhatnak a különleges összetételű gyógyvízzel működő, klasszikus gyógyfürdőben, és a fürdő saját ásványvizét is megkóstolhatják. 

Aquaticum Debrecen SPA

Debrecen az ország második legnagyobb városa, Hajdúszoboszlótól mindössze 20 kilométerre, északkeleti irányban fekszik. A szabadidős tevékenységek széles palettáját kínáló Nagyerdő százéves fái tízperces sétára találhatók a városközponttól. Az Aquaticum a terület közepén foglal helyet. A komplexum a hideg téli hónapokban is megőrzi a nyár hangulatát, így a kalandvágyó vendégek óriáscsúszdákról csobbanhatnak a vízbe a buja, trópusi környezetben, míg a kisgyermekes családok a bababarát létesítmények – többek közt egy baba-mama pihenő és egy klórmentes babamedence – előnyeit élvezhetik. A fürdő természetesen klasszikus gyógyászati létesítménnyel, wellnessrészleggel és szaunavilággal is fel van szerelve. A gyógyászati részleg hagyományos fürdőkezelésekkel, valamint különféle fizioterápiás és mozgásterápiás lehetőségekkel várja a látogatókat, akik több mint negyven gyógyvízalapú kezelésből válogathatnak.

Várfürdő, Gyula

A Gyulai Várfürdőt a varázslatos történelmi környezet különbözteti meg a hasonló létesítményektől. Gyula Magyarország legódonabb hangulatú fürdővárosa, ahol az egész család garantáltan jól szórakozik majd. A jellegzetes, barnás színű helyi gyógyvizet különösen mozgásszervi, neuropátiás és bőrgyógyászati panaszok esetén ajánlják. A fürdő különböző hőmérsékletű gyógyvizes medencék és a balneológiai szolgáltatások széles választékát nyújtja. Mindemellett az aktív pihenésre vágyók leúszhatnak néhány hosszt a versenymedencében, a relaxálni vágyók pedig péntek és szombat este is ellátogathatnak a wellnesslétesítménybe. A komplexumot néhány éve kibővítették az AquaPalotával, egy egész évben nyitva tartó új családi élményfürdővel. Itt a két óriáscsúszdának, az úgynevezett Fényalagútnak, a fel(l)ejtő fánkos csúszdának, valamint a számtalan egyéb vízi létesítménynek köszönhetően a család összes tagja talál majd kedvére való kikapcsolódást.

Járd be velünk az országot!