Tisza-tó: ahol az aktív kikapcsolódásé a főszerep

A Tisza-tóDebrecen és térsége turisztikai térség

A sportok szerelmeseinek jó hírünk van! A Tisza-tó környékén bőven lesz lehetőségetek kikapcsolódni! Amit biztosan nem hagyhattok ki, az a Tisza-tó körül kiépített, 70 kilométer hosszú bicikliút, amit az ország legbiztonságosabb terepeként tartanak számon.

A laza tempóban is könnyen teljesíthető sík útvonal egyébként az ország leghosszabb bicikliútja, és az EuroVelo 11 nemzetközi kerékpárút is áthalad a térségen. Kerékpározás közben pedig végig lenyűgöző panoráma tárul elétek. A túra során érdemes elidőzni egy kicsit a Kiskörei Hallépcsőnél, ahol a vándorló halak mozgását is megfigyelhetitek a kialakított kémlelőablakokon keresztül, a vízcsobogás hangja pedig segít teljesen magatok mögött hagyni a szürke hétköznapokat. A családot is rávehetitek egy jó kis bringatúrára, az utat Poroszló és Tiszafüred környékén akár le is rövidíthetitek. A nyári hőségben mártózzatok meg a helyi közkedvelt strandok valamelyikén! Sarudon találjátok például Közép-Európa legnagyobb vízijátszóterét, az Aquaglide-ot, illetve a legnagyobb hazai szabadtéri trambulinpartot, amit a gyerekek imádni fognak! Sőt, itt akár még lóhátra is pattanhattok a helyi lovasközpontnak köszönhetően! A környék hangulatos kis falvai ismertek a vendégszeretetükről, ezért ebédidőben érdemes betérni valamelyik kisvendéglőbe, hogy megkóstoljátok a helyi gasztronómiai specialitásokat!

Akkor se csüggedjetek, ha nincs biciklitek! A Tisza-tavi Kerékpáros Centrumban bérelhettek bringát az egész családnak, sőt, ha elfáradtatok félúton, még hazajutni is segítenek!

Lubickolás a szabadstrandokon

A vidéki ember már régóta tudja, hogy a víz mennyire jó hatással van a lelkiállapotunkra. A Tisza-tó környékén hosszú évek alatt építették ki a hangulatos szabadstrandokat, amelyek között mindenki megtalálja a kedvencét! Ha kisgyermekkel érkeztek, akkor Poroszló és Tiszafüred lassan mélyülő partszakasza tökéletes lesz számotokra, de ha egy kis izgalomra vágytok, akkor az egész nyáron nyüzsgő és jobbnál jobb vízi sportokkal is kecsegtető Abádszalókot érdemes célba vennetek!

MAGYARORSZÁG CSODÁI - TISZA-TÓMagyarország csodái címmel minisorozatot indítottunk, amely keretein belül alkalmanként kb. egy-egy percben mutatjuk be hazánk egy-egy kincsét, hogy kedvet csináljunk e szépséges helyszínek meglátogatásához. Fogadjátok szeretettel a második részt, melyben a Tisza-tó környékére barangolunk!
Magyarország Csodái - Tisza-tó
Csodás Magyarország: Debrecen
Csodás Magyarország - Országos Kéktúra
Budapest, örökségünk formálta

Járd be velünk az országot!