Kihagyhatatlan élmények Tokaj környékén

Boldogkő váraBoldogkőTokaj és Nyíregyháza turisztikai térség

A térség érdekes látványosságokat és programokat kínál a kultúra és történelem szerelmeseinek. Fedezd fel a Zempléni-hegység történelmi várait, amelynek élményét gyalogszerrel is átélheted, Füzér és Szerencs felújított erődjeit, valamint a sárospataki Rákóczi-várat. 

A KIRÁLYOK BORA, A BOROK KIRÁLYA

A legendák szerint a francia XV. Lajos király a következőt mondta szeretőjének, Madame de Pompadournak, amikor egy pohár tokaji aszút nyújtott felé: „Ez a királyok bora és a borok királya.” Egy másik legenda szerint e szavak XIV. Lajos szájából hangzottak el, miután a Rákóczitól ajándékba kapott bort megízlelte. Ne hagyd ki ezt a nemes nedűt, a kóstoláshoz pedig egy több száz éves pince mélye a legalkalmasabb helyszín. 

A MÁDI SZŐLŐÜLTETVÉNYEK LANKÁI

Ha valóban szeretnéd átélni Magyarország északi borvidékeinek egyedülálló hangulatát, akkor irány a szabad, fedezd fel a legszebb és legrégibb szőlőskerteket, a nap lezárásaként pedig jöhet egy piknik a festői környezetben.

ZEMPLÉN KALANDPARK

Száguldj 80 kilométer/órás sebességgel a Szár-hegy és Magas-hegy között kifeszített, 1036 méter hosszú drótkötélen, amely egyedülálló Magyarországon – Európában csak az Alpokban találkozhatunk hasonló építménnyel. Na hagyd ki a különböző kalandpályákat és mászófalakat se, száguldj végig az ország leghosszabb bobpályáján vagy síelj le a három sípálya egyikén – akár hómentes időben is. 

A NYÍREGYHÁZI ÁLLATPARK ZÖLD PIRAMISA

Tanulj az óceánok és esőerdők ökoszisztémájáról ebben az Európában is egyedülálló épületben, ahol a látogatók üvegfolyosókon átsétálva tanulmányozhatják az 500 000 literes akváriumban élő cápákat, rájákat és korallokat. 

BOLDOGKŐ VÁRA

A festői szépségű Boldogkő vára eldugott, meredek sziklagerinceiről kilátást nyerhetünk a vadregényes vidéki tájra, arról nem is beszélve, hogy remek helyszín lehet néhány különleges szelfi elkészítéséhez. 

KÖZÉPKORI TEMPLOMOK NYOMÁBAN

Pattanj biciklire, és fedezd fel a templomokban gazdag Felső-Tisza-vidéket, ahol különleges apró templomok, fából készített harangtornyok, kitűnő állapotban megőrzött középkori freskók, festett galériák, gazdagon díszített kazettás mennyezetek és faragott pulpitusok kápráztatnak el. 

KENUZÁS A FELSŐ-TISZÁN

A legnépszerűbb kajak- és kenuútvonal a Tiszán egy olyan hely, ahol mindenkinek legalább egyszer meg kellene tapasztalnia, milyen érzés is lefelé evezni a folyón. A kezdők számára ideális helyszín arra, hogy elsajátítsák az evezés alapjait, miközben a számtalan kanyar és homokpad a Tiszán igazán kalandossá teszi az itt eltöltött időt. 

Járd be velünk az országot!