Mátra–Bükk felfedezőknek – 3 nap

Lillafüredi csónakázásLillafüredMátra–Bükk turisztikai térség
Hány napos?
3 nap
Ajánlott közlekedési eszköz:
busz
kerékpár
autó
Címkék:
Fürdők és strandok
Gyógyfürdők és gyógyhelyek
Kastélyok, Várak, Paloták
Kultúra és műemlékek
Vallási helyek
Természeti értékek
Vízi sportok
Mátra-Bükk turisztikai térség
Értéktudatos fiatalok

1. nap

Egri vár

A vár, amit már mindenki látott – vagy legalább olvasott róla, de akárhányszor visszamész, mindig tud új élményt adni. A várfalról tökéletes a város körpanorámája, kötelező fotótéma. A várhoz vezető kis utcák is a középkor hangulatát idézik. 

Egri bazilika

A város egyik legjellegzetesebb épülete, uralja a centrum látképét. Monumentális, látványos, nem lehet elmenni mellette. Tégy egy fél fordulatot a lépcsőjén, és máris a líceum hasonlóan patinás bejáratával nézel farkasszemet! 

Érseki Palota és Látogatóközpont

„Eger városa, papok városa” – így szól az ismert nóta, és ez igaz a mai napig. A barokk város érseki központ, ahol a kiállítás a püspökök, érsekek életébe kalauzol. Vedd szemügyre a Madaras terem falának díszítését, mely harminc réteg festék és vakolat alól bukkant elő! Megér egy misét. 

2. nap

Egri városnézés kisvonattal

Dotikával, a 36 fős, nyitott kisvonattal Eger belvárosából, az Érsekkert sarkától kényelmesen kidöcöghetsz a Szépasszony-völgybe, ha nem szeretnél sétálni vagy autózni. Gyalog sincs nagyon messze, de így menet közben alkalmad nyílik kellemesen nézelődni. 

Egerszalók: fürdő, sódomb

Legközelebb a törökországi Pamukkaléban vagy az USA Yellowstone Nemzeti Parkjában láthatsz hasonló felszíni mésztufaképződményt. Az egykori éjszakai, titkos fürdőzések helyén most színvonalas szálloda és igényes szolgáltatások egészítik ki a különleges élményt. 

Szépasszony-völgy

Jólesne egy kiadós egri városnézés után valami könnyed dolog? A Szépasszony-völgy pincéi, csárdája, zöld környezete, dűlőinek látványa ideális hangulatot biztosít az ellazuláshoz és a finom falatokhoz, kortyokhoz. 

3. nap

Diósgyőri vár

Miskolc központjától 8 kilométerre, a Bükk ölelésében magasodik az egyik legszebb lovagvárunk. Kiállítások, lovagi tornák, jelmezes tárlatvezetés, foglalkozások, fegyverbemutató, történelmi hitelesség és hangulat jellemzi. Ha kéred, érkezésedkor ágyúlövés köszönt. 

Hámoritó

Romantikus csónakázás festői környezetben. Vagy csak egyszerűen gyönyörködj a természet összhangjában! 

Ezt ne hagyd ki!

Járd be velünk az országot!