Debrecen és térsége

Debrecen főtereDebrecen és térsége

Az ezerarcú európai város, Debrecen nemzetközi repülőterének köszönhetően ma már könnyen elérhető úti cél a külföldiek számára. Ne késlekedjetek, nézzetek körül ti is!

Önfeledt családi kirándulás Debrecenben

Gyerekekkel érkeztetek a városba? Akkor irány a Nagyerdei Park! A belvárostól alig tízpercnyi távolságra található terület Debrecen egyik legkedveltebb pontja, százéves fái alatt számos program várja a kicsiket és a nagyokat.

Hűs csobbanás Hajdúszoboszlón

Debrecentől mindössze 22 kilométerre található a jódos, brómos, nátrium-kloridos gyógyvízéről világhírűvé vált Hajdúszoboszló, amely annak ellenére, hogy ma Európa legnagyobb fürdőkomplexumának ad otthont, megmaradt idilli kisvárosi üdülőhelynek.

Látogassatok el a Hortobágyra

Látogassatok el a Hajdúság szomszédságában található Hortobágyra, ahol a háromszáz éves Hortobágyi Csárda tornácán megpihenve és a pásztorok hagyományos ételét, a slambucot ízlelgetve gyönyörködhettek a hatalmas füves pusztában. 

Vadvízi kirándulás a Tisza-tavon

A Hortobágytól és Debrecentől is csupán kőhajításnyira lévő, „vadvízországnak” is becézett Tisza-tó és környéke izgalmas vízitúráin kívül egyedi madárkolóniájával is elkápráztat benneteket!

Ahol az aktív kikapcsolódásé a főszerep

A sportok szerelmeseinek jó hírünk van! A Tisza-tó környékén bőven lesz lehetőségetek kikapcsolódni! Amit biztosan nem hagyhattok ki, az a Tisza-tó körül kiépített, 70 kilométer hosszú bicikliút, amit az ország legbiztonságosabb terepeként tartanak számon.

Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpont

Vár a Hajdúság szomszédságában található délibábos Hortobágy, ahol a háromszáz éves Hortobágyi Csárda tornácán a pásztorok hagyományos ételét, a slambucot ízlelgetve gyönyörködhettek a végtelen síkságban.

EZT MÉG FELTÉTLENÜL LÁTNOD KELL!

Ismerd meg Magyarország kincseit!