Családi programok Nyíregyháza környékén

NyíregyházaNyíregyházaTokaj és Nyíregyháza turisztikai térség

Nyíregyháza és környéke számos programot és egynapos úti célt kínál, amelyek ideálisak kisgyermekes családok számára. Ne hagyd ki a 2015-ben Európa legjobb állatkertjének választott Nyíregyházi Állatparkot, amely egész napra elegendő kalandot tartogat. 

Az állatpark, amelyet a szélsőségek állatkertjének is neveznek, egy 30 hektáros tölgyerdőben terül el, ahol közel ötszáz állatfaj ötezer egyede él természetes élőhelyéhez hasonló körülmények között.

Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő

Egész évben élmények várnak a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő gyógyvizes fürdőhelyen is, ahol feltöltődhetsz a jódban és brómban gazdag vízben, valamint a különféle élmény- és pezsgőfürdőkben, de akár az izmaidat is megmozgathatod az úszómedencében. Az Aquarius Spa és Wellnessközpont a Park Spa területén üzemel egész évben, különleges szolgáltatásokat kínálva azoknak, akik a pihenéssel egybekötött gyógyulásra tartanak igényt. 

Sóstó

Szeretnél hajókázni? Bérelj egyet Sóstón! Érdekel a letűnt korok embereinek élete? Ülj be egy régi iskolapadba a Sóstói Múzeumfaluban! Magyarország egyik legnagyobb szabadtéri múzeuma, amely bemutatja a XIX. századi magyar falusi élet részleteit. 

Nyírbátor

Készen állsz, hogy belépj a sárkányok földjére? Nyírbátor történelmét sárkányok szövik át: régen a település a korábbi Sárkány Lovagrend tagjainak tulajdonában állt, manapság pedig sárkányszobrok díszítik a Várostörténeti sétányt, így hát nem meglepő, hogy a város címerén is sárkányfogak láthatók. Látogass el a Báthori-várkastély panoptikumába, ahol csodás időutazás részese lehetsz: öt jeleneten és 45 életnagyságú, autentikus viaszfigurán keresztül nyerhetsz betekintést a Báthori-család életébe. 

Máriapócs

Zarándokolj el Magyarország leghíresebb zarándokhelyére, Máriapócsra, ahol a gyerekek izgalmas órákat tölthetnek a Családvárban található játszótéren, Noé bárkáján, amely bibliai történeteket jelenít meg, valamint a Csodák tornya nevű kilátótoronyban, amely az ég és föld közötti kapcsolatot hivatott kiemelni. 

Járd be velünk az országot!