Debrecen és térsége családoknak – 3 nap

Aquaticum StrandDebrecenDebrecen és térsége turisztikai térség
Hány napos?
3 nap
Ajánlott közlekedési eszköz:
autó
Címkék:
Világörökség
Fürdők és strandok
Múzeumok és kiállítóhelyek
Vallási helyek
Állatkertek
Kaland és egyéb sportok
Debrecen és térsége turisztikai térség
Élménykereső családosok

1. nap

Református nagytemplom

Debrecenben minden „nagy”: az erdő és a templom is. A kétezer főt befogadó református nagytemplomban megnézheted Kossuth székét és a Vizsolyi Bibliát. Itt szól az ország egyik legszebb hangú orgonája, de akár a padlástérbe is fellátogathatsz. Szánj egy kis időt kellemes, igényes könyvesboltkávézójára is!

Nagyerdei víztorony

Ebből az épületből a debreceniek mindent kihoztak, amit egy víztoronyból ki lehet. A kilátó adja magát, a kiállítások és a zenés programok is illenek ide, de a fröccsbár, a mászófal és az esti fényjáték már valóban bónusznak számít.

Séta a Nagyerdőn

Ha a cívisváros, akkor Nagyerdő! A város zöld tüdejét a látogatók és a debreceniek is nagyon szeretik. Közel a belvároshoz a gyerekeknek biztonságos és korszerű játszóterek nyújtanak kikapcsolódási lehetőséget, az erdő sétányainak szépségét és harmóniáját az egész család élvezheti.

2. nap

Nagyerdei Kultúrpark

Az ország első vidéki állat- és növénykertjét itt alapították 1958-ban. A Debreceni Állatkert és Vidámparkban Európa egyik legelső dodzsempályáját élvezheti a család. Az itt közlekedő kisvasút igazi közönségkedvenc.

Aquaticum Spa

Ötcsillagos élményfürdő a Nagyerdőn, tele trópusi növényekkel, élményelemekkel. Mintha egy egzotikus nyaraláson vennél részt, épp csak a majmok nem ugranak a nyakadba a banánfákról. 

3. nap

Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpont

Nem csak információért érdemes betérned a látogatóközpontba. Érdemes itt kezdened, először a Hortobágyról szóló kiállítással és 3D-s filmmel ismerkedve, hogy aztán a látottakat a valóságban is megtapasztald. Itt is bérelhető kerékpár. Jelenleg fejlesztés zajlik a Hortobágyon, így érdemes előre tájékozódni, mi tart nyitva.

Hortobágyi Vadaspark

Bemutatkozik a puszta vadvilága és a Hortobágy érintetlen, az ember felbukkanása előtti arca. A szervezett túra útvonalát a nemzeti park saját autójával lehet bejárni, mely a Pásztormúzeum elől indul.

Hortobágyi Pásztormúzeum

A hortobágyi cifraszűrös pásztorok élete mindig szabad és rejtélyes volt. A csárdával szemben található múzeum a legeltető állattartást és ezt a különleges életformát mutatja be, mely már szinte csak a Hortobágyon jellemző.

Ezt ne hagyd ki!

Járd be velünk az országot!