Önfeledt családi kirándulás a debreceni Nagyerdőben

Debreceni NagyerdőDebrecenDebrecen és környéke turisztikai térség

Gyerekekkel érkeztetek a városba? Akkor irány a Nagyerdei Park! A belvárostól alig tízpercnyi távolságra található terület Debrecen egyik legkedveltebb pontja, százéves fái alatt számos program várja a kicsiket és a nagyokat.

Az Ötholdas Pagony játszótér minden csemetét levesz a lábáról, ti pedig például petanque-pályán vagy az óriás sakktáblán játszva is múlathatjátok az időt. Jó időben érdemes megkeresni a Nagyerdei Víztornyot, ahol a mászófal és a fröccsterasz mellett esti koncertek is gondoskodnak a jókedvetekről, a közeli Békás-tónál elhelyezett napozópadok pedig lehetővé teszik az önfeledt sütkérezést. Estére a helyi Ködszínház emlékezetes produkciója miatt érdemes a környéken maradnotok. 

Kikapcsolódás a Kultúrparkban

A Nagyerdő rengeteg szórakozási lehetőséget tartogat még: az itt található Kultúrpark életre szóló élmény a kisgyermekek számára, erdei kisvasútja a Ludas Matyiról elnevezett vidámparkot az állat- és növénykerttel köti össze, ahol egy 17 hektáros védett területen öt földrész 165 állatfajának közel 1400 egyedét ismerhetik meg a nebulók közelebbről. Ha marad időtök, próbáljátok ki a háromszintes Agóra Tudományos Élményközpont interaktív eszközeit is! Nyári időszakban a hatalmas fenyők és kocsányos tölgyek közé épített szabadtéri színpad felé érdemes venni az irányt, amely május elejétől szeptember végéig a Nagyerdei Szabadtéri Játékok színházi és zenei programjainak is helyszínéül szolgál! 

Zsuzsi vonat és Kerekerdő Élménypark

Az 55 ezer négyzetméternyi területen lévő mesevilág beszélő fákkal, kőkorszaki vízibiciklivel és egy reneszánsz panoptikummal is vár benneteket. Délutánra elfáradt a család? A Zsuzsi Erdei Vasút készségesen besegít a közlekedésben! 

Járd be velünk az országot!