Nézz fel, érintsd meg, fedezd fel – építészeti kincseink

Akárhol is járjunk, ne felejtsünk el felnézni: szép homlokzatokat, díszes faragványokat, különleges cserepeket, egyedi be- és ráépítéseket keresni, hiszen ahogy a fa törzse, úgy egy-egy épület homlokzata is tükör arról, hogyan éltünk mi, és mit élt át velünk az a ház, némán, de biztonságot és otthont nyújtva sokaknak. 

Az építészeten keresztül egy kicsit tulajdonképpen a történelmünket is újraélhetjük, valamint rácsodálkozhatunk arra a sokszínű és változatos világra, amit városaink nyújtanak számunkra. Az építészet szépségeiben elmerülve a saját ritmusunkban barangolhatunk korok, emlékek és történelmi mementók között.

Magyarország építészete sokszínű és változatos, korok és sorsok párbeszéde, hatása egymásra, a megoldások keresésének története. Az épületek, amelyekben élünk, dolgozunk vagy éppen tanulunk gyakran évtizedes, évszázados múltra tekintenek vissza. Történelmünk néma hősei a múlt kézzelfogható lenyomataival és emlékeivel magukon, jelenünk biztos pontjai, és sokunk számára jövőnk inspirációi is egyben ezek a páratlan kincsek. Éppen emiatt az építészet önmagában is lehet olyan látványosság, amely miatt érdemes útnak indulni.

Nézz körbe és vedd észre a rejtett kincseket, tele részletekkel, tele meglepetéssel, tele történelemmel és élettel. Magyarország építészetét örökségünk formálta, már századok óta Rád vár, indulj el és fedezd fel!

Folytasd itt a felfedezést