Fedezd fel Budapest sokszínű építészetét

Budapest építészete világhírű, és nem véletlen, hogy minden ideutazó megemlíti, mennyire lenyűgözte az a sokszínűség, amit akkor tapasztalt, amikor felnézett, bárhol is járt a városban. 

Budapest építészetének összhangját hat különböző látványos irányzat: a barokk, a klasszicizmus, a romantika, historizmus, a szecesszió és a modernizmus adja, miközben kiemelt turisztikai látványosságai között megtalálhatóak a neogótika vagy a neoreneszánsz kiemelkedő és világszínvonalú ékességei is.

A magyar főváros épp azért sokszínű, mert építészetére egyaránt hatottak az akkori Európa legnagyobb és leggazdagabb városaiban, Bécsben, Párizsban és Rómában uralkodó kísérletező korszellemek. Vizionárius tervezőink, alkotóink – és az ő mecénásaik is – egyedi látásmóddal és magabiztos kézzel hozták haza a világból azt, amitől a városunk esztétikai értékekkel bővülhetett.

Pontosan ez a sokoldalúság teszi Budapestet napjaink egyik legkeresettebb filmes helyszínévé, akár saját magát „alakítja”, akár más fővárosként szerepel. Magyarként mindig büszkén vehetjük észre szeretett városunkat, bármilyen filmben “játsszon”, még akkor is, ha csak meg-megbújik egy-egy snitt erejéig egy másik metropolisz szerepében.

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!