5+1 igazán romantikus magyar város

Malom-tóTapolcaBalaton turisztikai térség

Hová mennél a legszívesebben a kedveseddel? Szeretnél egy délutánt vagy egy egész napot azzal tölteni, hogy romantikus kis- és nagyvárosi utcákon andalogtok kézen fogva? Magyarország szerencsére bővelkedik ilyen helyekben! 

Lehet kisváros, szűk utcákkal és vízparti sétányokkal, lehet nagyváros nyüzsgő, fényes sugárutakkal, és eldugott kincsekkel – csak az ízléseteken múlik, hogy a romantika melyik arcát választjátok. Magyarország minden táján bőségesen találtok olyan településeket, ahol szerelmes hangulatban élvezhetitek a romantikus légkört. Megmutatjuk az 5 legkedveltebbet, és még egyet ráadásként! 

Szentendre: a szerelmesek kedvence

A Budapestről HÉV-vel is elérhető Duna-parti kisváros a fővárosi szerelmesek egyik legfontosabb célpontja, de a messzebbről érkező párok is előszeretettel látogatják. A Duna-korzó szinte kötelező sétaútvonal, de a szűk sikátorokban andalogni sem mindennapi élmény. A Templomdombról egészen közelről csodálhatjátok meg a szentendrei panorámát, a terrakotta színű háztetőket. A Dunától pedig nem is olyan rövid séta vezet a Vashídig, a Bükkös-patakig. Útközben egészen biztosan megéheztek majd, de a város jobbnál jobb éttermekkel, kávézókkal és cukrászdákkal is tele van, vagyis egy romantikus vacsorára is sort keríthettek. 

Kőszeg: az Alpokalja gyöngyszeme

Az Alpokalja gyöngyszemeként is ismert Kőszeg valódi kis ékszerdoboz. Óvárosának színes házai, főtere, a Hősök kapuja és az 1532-es török ostromot is átélt Jurisics-vár egyenesen a középkorba repít vissza. A város szélén, amely az óvárostól mindössze 15 perc sétatávolságra fekszik, az ország egyik legszebb csónakázó tavának partján sétálhattok egyet. Innen érdemes tovább sétálni a Kálvária-templomig, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik az egész városra – különösen a naplementének van egyedi hangulata! Ha pedig belefér még egy kis kirándulás, akkor menjetek fel a Királyvölgy felé eső Szulejmán-kilátóba, szintén a csodás panoráma kedvéért.  

Tapolca: tó a barlangban, malom a tóban

Nem véletlenül lett a házasulandó párok egyik kedvenc esküvői fotós helyszíne a tapolcai Malom-tó. Mediterrán hangulat, régi korokat idéző házak, sőt, egy hatalmas malomkerék is hátteret ad az igazán ráérős, szerelmes andalgáshoz. Utána pedig a Tavasbarlang különös atmoszférája fokozza tovább az élményt, hiszen nem mindennapi program egy barlangi tavon csónakázni! 

Eger: telis-tele romantikus helyszínekkel

Eger nemcsak a váráról híres, hanem romantikus apró udvarairól, tereiről is, amelyet igazi kaland a kedveseddel együtt felfedezni. A Minaret és környéke különösen este csodás, amikor a kék színnel megvilágított, 40 méter magas torony, és mellette a romos templom egészen egyedülálló atmoszférájúvá válik. A város főtere, a Dobó tér egyszerre ad nyüzsgő, mediterrán élményt és áraszt meghitt hangulatot. Az Érsekkertben pedig választhattok a patakparti, a parki, a mesterséges tó melletti vagy a szökőkutas randevú-helyszínek közül. Este pedig nem maradhat el a borkóstoló a Szépasszony-völgyben! 

Siklós: séta és fürdőzés

A Tenkes kapitányának helyszíne, Siklós sem csak a vár történelmi romantikájával csábít, bár kétségtelenül érdemes ide ellátogatni. A kisvárosi utcák kényelmes sétát ígérnek, a Szerb Templomban és Malkocs Bej Dzsámijában pedig privát tárlatvezetést is kérhettek, tekintve, hogy mindkét kegyhely kapuját csak kifejezetten az aktuálisan érkező látogatók számára nyitják ki. A város termálfürdőjében pedig még jobban elfeledhetitek a hétköznapokat. 

+1: Budapest: egy romantikus nagyváros

Hogyan is hagyhatnánk ki a romantikus célpontok közül a fővárost, amelyet világsztárok emlegetnek a világ legromantikusabb városai között! A Várnegyed meghitt utcácskái, a belváros sugárútjai, csónakázás vagy korcsolyázás a Városligeti-tavon, éttermek és kávéházak, parkok és csodás panorámát nyújtó magaslatok… Szinte felsorolni sem lehet, hányféle romantikus útvonallal csábítja ez a nagyváros a szerelmeseket. Sétáljatok fel például a Normafához, majd az Erzsébet-kilátóhoz, és ereszkedjetek vissza a városba a Libegővel! 

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!