Debrecen és térsége szenioroknak – 5 nap

Aqua Palace fürdőHajdúszoboszlóDebrecen és térsége turisztikai térség
Hány napos?
5 nap
Ajánlott közlekedési eszköz:
autó
Címkék:
Világörökség
Gyógyfürdők és gyógyhelyek
Múzeumok és kiállítóhelyek
Kultúra és műemlékek
Vallási helyek
Vízi sportok
Debrecen és térsége turisztikai térség
Aktív szeniorok

1. nap

Református nagytemplom

Debrecenben minden „nagy”: az erdő és a templom is. A kétezer főt befogadó református nagytemplomban megnézheted Kossuth székét és a Vizsolyi Bibliát. Itt szól az ország egyik legszebb hangú orgonája, de akár a padlástérbe is fellátogathatsz. Szánj egy kis időt kellemes, igényes könyvesboltkávézójára is!

Református kollégium

A magyar kultúra bölcsője 1538 óta folyamatosan működik. Lépcsőit nem csak Nyilas Misi, hanem Csokonai, Arany János, Kazinczy Ferenc és Kölcsey Ferenc is koptatta. Hatszázezer kötetes könyvtárában megáll az idő. 

Déri Múzeum

Munkácsy-termét ismerik legtöbben, de a csodakamra, a szamurájudvarház, az interaktív régészeti kiállítás és a természet szertáraként bemutatott Nagyerdő-részleg nemcsak tudást, hanem izgalmas élményt is ad.

Debreceni városi séta

Fedezd fel Debrecent a várost kiválóan ismerő vezetővel, hagyományos, tematikus vagy alternatív módon. Az Explore Debrecen tematikus túrái a klasszikus látnivalók, a zsidó örökség, a gasztronómia vagy épp a legendák mentén haladnak.

2. nap

Séta a Nagyerdőn

Ha Debrecen, akkor a Nagyerdő! A város zöld tüdejét a látogatók és a debreceniek is nagyon szeretik. A belvároshoz közeli terület kacskaringós sétányainak szépségét és a Nagyerdő harmóniáját és hangulatát a Békás-tó szökőkútjainak és napozópadjainak környékén lehet a legjobban élvezni.

Aquaticum Debrecen SPA

Ötcsillagos élményfürdő a Nagyerdőn, tele trópusi növényekkel, élményelemekkel. Mintha egy egzotikus nyaraláson vennél részt, épp csak a majmok nem ugranak a nyakadba a banánfákról. 

3. nap

Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpont

Nem csak információért érdemes betérned a látogatóközpontba. Érdemes itt kezdened, először a Hortobágyról szóló kiállítással és 3D-s filmmel ismerkedve, hogy aztán a látottakat a valóságban is megtapasztald. Itt is bérelhető kerékpár. Jelenleg fejlesztés zajlik a Hortobágyon, így érdemes előre tájlékozódni, mi tart nyitva.  

Hortobágyi Pásztormúzeum

A hortobágyi cifraszűrös pásztorok élete mindig szabad és rejtélyes volt. A csárdával szemben található múzeum a legeltető állattartást és ezt a különleges életformát mutatja be, mely már szinte csak a Hortobágyon jellemző. 

Mátai Ménes

A másfél órás fogatozással kezdődő pusztaprogram egy darab a magyar hagyományból és virtusból. Lovas pusztabusz visz az őshonos állatokhoz, legelésző rackák, mangalicák, bivalyok és szürke marhák közé, hogy aztán a lovak és a magyar pásztorok mutassák meg, mit tudnak együtt.

4. nap

Tisza-tavi csónaktúra

Ha önállóan szeretnéd felfedezni a tó sokszínűségét, legjobb, ha csónakot bérelsz. Tavasztól őszig 12 vízi útvonalból választhatsz. Fákon gubbasztó kormoránok, bokrok alján megbúvó tőkés récék, gémek és kócsagok lesznek alkalmi útitársaid. 

Tisza-tavi Vízi Sétány

Csónakkal vagy kishajóval jutsz el a pallókig, melyeken végigsétálva a nádasok, berkek, ártéri erdők növényeit és állatait figyelheted meg egészen közelről. 

5. nap

Hungarospa Hajdúszoboszló

Ennyi kultúra és történelem után jól fog esni pár óra Európa legnagyobb fürdőkomplexumában. Mozifürdő, jégbarlang-illúzió, trópusi, egzotikus és római környezet – egy délután rövid lesz, ha mindent ki szeretnél próbálni.

Ezt ne hagyd ki!

Járd be velünk az országot!