Debrecen és térsége felfedezőknek – 2 nap

Nagyerdei ParkDebrecenDebrecen és térsége turisztikai térség
Hány napos?
2 nap
Ajánlott közlekedési eszköz:
busz
autó
Címkék:
Világörökség
Kultúra és műemlékek
Vallási helyek
Természeti értékek
Debrecen és térsége turisztikai térség
Értéktudatos fiatalok

1. nap

Református nagytemplom

Debrecenben minden „nagy”: az erdő és a templom is. A kétezer főt befogadó református nagytemplomban megnézheted Kossuth székét és a Vizsolyi Bibliát. Itt szól az ország egyik legszebb hangú orgonája, de akár a padlástérbe is fellátogathatsz. Szánj egy kis időt kellemes, igényes könyvesboltkávézójára is!

Debreceni városi séta

Fedezd fel Debrecent a várost kiválóan ismerő vezetővel, hagyományos, tematikus vagy alternatív módon. Az Explore Debrecen tematikus túrái a klasszikus látnivalók, a zsidó örökség, a gasztronómia vagy épp a legendák mentén haladnak. 

Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ

Maradj a belvárosban, még sok a felfedezni való! A Modem rendkívül izgalmas kortárs kiállítóhely, világszínvonalú művészeti központ. Igazi szellemi tér és kulturális intézmény, ami téged is inspirálni fog. 

Séta a Nagyerdőn

Ha Debrecen, akkor a Nagyerdő! A város zöld tüdejét a látogatók és a debreceniek is nagyon szeretik. A belvároshoz közeli terület kacskaringós sétányainak szépségét és a Nagyerdő harmóniáját és hangulatát a Békás-tó szökőkútjainak és napozópadjainak környékén lehet a legjobban élvezni.

2. nap

Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpont

Nem csak információért érdemes betérned a látogatóközpontba. Érdemes itt kezdened, először a Hortobágyról szóló kiállítással és 3D-s filmmel ismerkedve, hogy aztán a látottakat a valóságban is megtapasztald. Itt is bérelhető kerékpár. Jelenleg fejlesztés zajlik a Hortobágyon, így érdemes előre tájlékozódni, mi tart nyitva. 

Hortobágyi Pásztormúzeum

A hortobágyi cifraszűröspá sztorok élete mindig szabad és rejtélyes volt. A csárdával szemben található múzeum a legeltető állattartást és ezt a különleges életformát mutatja be, mely már szinte csak a Hortobágyon jellemző.

Mátai Ménes

A másfél órás fogatozással kezdődő pusztaprogram egy darab a magyar hagyományból és virtusból. Lovas pusztabusz visz az őshonos állatokhoz, legelésző rackák, mangalicák, bivalyok és szürke marhák közé, hogy aztán a lovak és a magyar pásztorok mutassák meg, mit tudnak együtt.

Ezt ne hagyd ki!

Járd be velünk az országot!