Debrecen és térsége szenioroknak – 3 nap

Déri Múzeum
Debrecen
Debrecen és térsége turisztikai térség
Hány napos?
3 nap
Ajánlott közlekedési eszköz:
autó
Címkék:
Világörökség
Múzeumok és kiállítóhelyek
Kultúra és műemlékek
Vallási helyek
Természeti értékek
Debrecen és térsége turisztikai térség
Aktív szeniorok
1. nap
Református nagytemplom

Debrecenben minden „nagy”: az erdő és a templom is. A kétezer főt befogadó református nagytemplomban megnézheted Kossuth székét és a Vizsolyi Bibliát. Itt szól az ország egyik legszebb hangú orgonája, de akár a padlástérbe is fellátogathatsz. Szánj egy kis időt kellemes, igényes könyvesboltkávézójára is!

Református kollégium

A magyar kultúra bölcsője 1538 óta folyamatosan működik. Lépcsőit nemcsak Nyilas Misi, hanem Csokonai, Arany János, Kazinczy Ferenc és Kölcsey Ferenc is koptatta. Hatszázezer kötetes könyvtárában megáll az idő. 

Déri Múzeum

Munkácsy-termét ismerik legtöbben, de a csodakamra, a szamurájudvarház, az interaktív régészeti kiállítás és a természet szertáraként bemutatott Nagyerdő-részleg nemcsak tudást, hanem izgalmas élményt is ad.

Debreceni városi séta

Fedezd fel Debrecent a várost kiválóan ismerő vezetővel, hagyományos, tematikus vagy alternatív módon. Az Explore Debrecen tematikus túrái a klasszikus látnivalók, a zsidó örökség, a gasztronómia vagy épp a legendák mentén haladnak.

2. nap
Szabó Magda Emlékház

A népszerű írónő emlékháza születésének 100. évfordulója óta korabeli bútorok, személyes emlékek, írások és interjúrészletek segítségével idézi fel Szabó Magda alakját. 

Séta a Nagyerdőn

Ha Debrecen, akkor a Nagyerdő! A város zöld tüdejét a látogatók és a debreceniek is nagyon szeretik. A belvároshoz közeli terület kacskaringós sétányainak szépségét és a Nagyerdő harmóniáját és hangulatát a Békás-tó szökőkútjainak és napozópadjainak környékén lehet a legjobban élvezni.

3. nap
Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpont

Nem csak információért érdemes betérned a látogatóközpontba. Érdemes itt kezdened, először a Hortobágyról szóló kiállítással és 3D-s filmmel ismerkedve, hogy aztán a látottakat a valóságban is megtapasztald. Itt is bérelhető kerékpár. Jelenleg fejlesztés zajlik a Hortobágyon, így érdemes előre tájlékozódni, mi tart nyitva.

Hortobágyi Pásztormúzeum

A hortobágyi cifraszűrös pásztorok élete mindig szabad és rejtélyes volt. A csárdával szemben található múzeum a legeltető állattartást és ezt a különleges életformát mutatja be, mely már szinte csak a Hortobágyon jellemző.

Mátai Ménes

A másfél órás fogatozással kezdődő pusztaprogram egy darab a magyar hagyományból és virtusból. Lovas pusztabusz visz az őshonos állatokhoz, legelésző rackák, mangalicák, bivalyok és szürke marhák közé, hogy aztán a lovak és a magyar pásztorok mutassák meg, mit tudnak együtt.

Ezt ne hagyd ki!

Járd be velünk az országot!