Mártózzatok meg Észak-Magyarország gyógyvizeiben!

Cascade Barlang- és ÉlményfürdőDemjénMátra–Bükk turisztikai térség

Hazánkban öt gyógybarlangot és 17 gyógyhelyet tartanak számon, melyek közül öt Észak-Magyarországon található. A kirándulásban elfáradt tagjaitoknak ezeken a helyeken a legjobb kényeztetésben lesz részük!

A több mint négyszáz éves egri Török Fürdő radontartalmú vizével a gerincfájdalmakat enyhíthetitek, de a wellness szerelmeseinek érdemes a környék többi gyógyvizét is kipróbálni! Egertől csupán néhány kilométerre, a Demjéni Termál Völgy gyógyfürdőben háromféle gyógyvízben is relaxálhattok, az Egerszalók déli részén lévő sódomb medencéjének kénes termálvízében fürdőzhettek, de a Matyóföld központjában, Mezőkövesden található híres Zsóry fürdőben is megmártózhattok. Egertől mindössze 30 percnyi autóútra található Mátraderecske és Parádfürdő, ahol különleges gyógygázfürdő vár benneteket. A vulkáni utóműködésnek köszönhetően ezeken a helyeken a sok szén-dioxidot tartalmazó mofetta tör a felszínre, amely többek között az érbetegségekre is gyógyírt jelent.

Parádfürdő 290 éve a gyógyítás központja

A különleges parádfürdői völgyet már 1730-ban gyógyhelyként emlegették. Ez nemcsak a mélyből a felszínre törő mofettának, hanem a híres parádi vizeknek is köszönhető. Ilyen például a kénes Csevice-gyógyvíz, amit elsősorban emésztőszervi megbetegedések kezelésére használnak.

Járd be velünk az országot!