Debrecen és térsége felfedezőknek – 1 nap

Nagyerdei víztoronyDebrecenDebrecen és térsége turisztikai térség
Hány napos?
1 nap
Ajánlott közlekedési eszköz:
busz
autó
Vonat
Címkék:
Múzeumok és kiállítóhelyek
Kultúra és műemlékek
Vallási helyek
Debrecen és térsége turisztikai térség
Értéktudatos fiatalok

1. nap

Református nagytemplom

Debrecenben minden „nagy”: az erdő és a templom is. A kétezer főt befogadó református nagytemplomban megnézheted Kossuth székét és a Vizsolyi Bibliát. Itt szól az ország egyik legszebb hangú orgonája, de akár a padlástérbe is fellátogathatsz. Szánj egy kis időt kellemes, igényes könyvesboltkávézójára is!

Debreceni városi séta

Fedezd fel Debrecent a várost kiválóan ismerő vezetővel, hagyományos, tematikus vagy alternatív módon. Az Explore Debrecen tematikus túrái a klasszikus látnivalók, a zsidó örökség, a gasztronómia vagy épp a legendák mentén haladnak.

Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ

Maradj a belvárosban, még sok a felfedezni való! A Modem rendkívül izgalmas kortárs kiállítóhely, világszínvonalú művészeti központ. Igazi szellemi tér és kulturális intézmény, ami téged is inspirálni fog.

Séta a Nagyerdőn

Ha Debrecen, akkor a Nagyerdő! A város zöld tüdejét a látogatók és a debreceniek is nagyon szeretik. A belvároshoz közeli terület kacskaringós sétányainak szépségét és a Nagyerdő harmóniáját és hangulatát a Békás-tó szökőkútjainak és napozópadjainak környékén lehet a legjobban élvezni.

Ezt ne hagyd ki!

Járd be velünk az országot!