Barangolás és borkóstolás a Szépasszony-völgyben

Szépasszony-völgyi pinceSzépasszony-völgy – EgerMátra–Bükk turisztikai térség

Ha egri bor, akkor Szépasszony-völgy! A messze földön híres, közel kétszáz borospincét rejtő völgybe Eger városából gyalogosan, autóbusszal vagy akár kisvonattal is eljuthattok.

Eger, a borok fellegvára

A városból a Szépasszony-völgy és a modern borbárok felé robogva már sejti az ember, hogy egy egészen lenyűgöző délutáni programban lesz része. A dimbes-dombos vidék gyümölcsöskertjei és szőlőlankái mellett elhaladva egymás után térhettek be a legszimpatikusabb, vulkanikus kőzetbe faragott pincékbe, ahol a tavaszi időszakban, a március 15-i Egri Csillag Fellövés borünnep után megkóstolhatjátok például a helyi borászok által készített friss és üde Egri Csillag nedűket, vagy a különleges aromájú Mátrai Olaszrizlingből is kortyolhattok. Vétek lenne kihagyni a helyi nevezetességeket, az Egri Bikavért és az Egri Kékfrankost, ez utóbbi az ékes példa arra, hogy a fehérbortermő vidékként számon tartott Mátrai, illetve Bükki borvidék kékszőlőben is tud újat mutatni.

A jó borhoz persze finom étel is dukál: a pincékben kialakított vendégfogadó helyeken remek ételeket kóstolhattok. A kalandvágyók szabadtéri sütögetést is szervezhetnek a völgyben kialakított szalonnasütő helyeknek köszönhetően, de nyaranta a szabadtéri színpadon még szuper koncerteket is hallgathattok. Egy biztos: az esti fényekben, halk muzsikaszóval a háttérben jó lesz a családdal és a barátokkal társalogni!

Járd be velünk az országot!