Makói Hagymatikum

Hagymatikum GyógyfürdőMakóSzeged és térsége turisztikai térség

A Maros jobb partján, a román határhoz közeli, a hungarikumként bejegyzett makói hagymáról is híres kis településen igazán kényeztető élményben lehet részetek.

Szegedtől csupán 33 kilométerre található Makó ékköve, az Ybl Miklós- és Kossuth-díjas Makovecz Imre építész tervei alapján készült fürdőkomplexum, a Hagymatikum. 1956-ban egy fúrás alkalmával találtak itt először termálvizet, a fürdő pedig az azóta eltelt évtizedekben lassacskán kinőtte magát. A jelenlegi, minden igényt kielégítő gyógy- és élményfürdő turisták ezreit vonzza évről évre.

Vizes élmény minden korosztálynak

Bár kívülről is gyönyörű, a fürdő megannyi szuper élményt rejt. Családi kikapcsolódásnak első osztályú, hiszen a kültéri tanmedence és a fedett úszómedence mellett a sherwoodi gyereksziget gyerekmedencéjében és a körülötte lévő kalandparkban a kicsik kedvükre mókázhatnak egész nap. Persze a felnőtteknek sincs okuk az aggodalomra! A Hagymatikumban található az ország egyik legnagyobb szaunarészlege, ahol kipihenhetitek a fáradalmaitokat. A fürdő gyógyvize és a Maros folyó gyógyhatású iszapja együtt segítenek kezelni az ízületi és gerinckopásos betegségek, az ízületi gyulladás, az ideggyulladás, az idegfájdalmak, valamint az idegbénulás és a sorvadt izmok okozta betegségek tüneteit, így azok a látogatók is megtalálhatják a számításukat, akik a kikapcsolódás mellett gyógyulnának is a komplexumban.

MAGYARORSZÁG CSODÁI: MAKÓI HAGYMATIKUMFolytatódik Magyarország csodáit bemutató minisorozatunk, fogadjátok szeretettel a legújabb részt, melyben a makói Hagymatikumot mutatjuk be, amely nem csupán egy fürdő, de amellett építészeti műremek is!
Magyarország Csodái: Makói Hagymatikum
Csodás Magyarország: Szeged és térsége
Magyarország Csodái: Széchenyi fürdő
Magyarország Csodái: Hévízi tófürdő

Járd be velünk az országot!