A termálvizek hazája

Széchenyi Gyógyfürdő és UszodaBudapest, VárosligetBudapest környéke turisztikai térség

Magyarországon a fürdőzési kultúra kétezer évre, a római korba nyúlik vissza. A törökök az 1500-as és 1600-as évek során ezt tovább gazdagították szakértő infrastruktúrájukkal, amelynek egyes elemei a mai napig működnek. Többnyire a XIX. században ezek körül gyönyörű, az elmúlt években a hagyományok tiszteletben tartásával felújított fürdők épültek. 

Javasoljuk, hogy mindenképpen látogass el egy történelmi fürdőbe. Nemcsak kiváló kikapcsolódási, pihenési és feltöltődési lehetőséget kínálnak, de a legtöbb fürdőnek fenséges, százévesnél is idősebb műemlék épület ad otthont.

Némelyik önmagában is egy építészeti csoda, követve az eredeti oszmán elrendezést a nyolcszögű medencével a klasszikus kupola alatt, amely átengedi a vízen játszó természetes fénysugarakat. Budapesten, ahol már az 1800-as években is virágzott a gyógyfürdőturizmus, az olyan formatervezési irányzatok, mint a szecesszió, pazar épületeket teremtettek.

A legtöbb nagy fürdőnek van szabadtéri része is, így nyáron igazi vakációs hangulatú strandként is működnek.

Ami az egészségvédelmet illeti, számos fürdő kínál bizonyos panaszokra gyógykezeléseket. Itt szakértő kezekbe kerülsz, és ez az, aminek köszönhetően Magyarország az orvosi és gyógyturizmus egyik legnépszerűbb nemzetközileg elismert úti célja. Számos panasz kezelhető hatékonyan Magyarország minősített gyógyvizeiben.

Járd be velünk az országot!