Mátra–Bükk családoknak – 5 nap

LillafüredMátra–Bükk turisztikai térség
Hány napos?
5 nap
Ajánlott közlekedési eszköz:
busz
autó
kerékpár
Címkék:
Fürdők és strandok
Gyógyfürdők és gyógyhelyek
Kastélyok, Várak, Paloták
Kultúra és műemlékek
Természeti értékek
Természetjárás
Kaland és egyéb sportok
Mátra-Bükk turisztikai térség
Élménykereső családosok

1. nap

Egri vár

A vár, amit már mindenki látott – vagy legalább olvasott róla, de akárhányszor visszamész, mindig tud új élményt adni. A várfalról tökéletes a város körpanorámája, kötelező fotótéma. A várhoz vezető kis utcák is a középkor hangulatát idézik. 

Minaret

Ha a várból jövet nem csábítottak el a Kis-Dobó tér és környéke teraszai, irány az egykori oszmán birodalom legészakibb minaretje és annak 97 csigalépcsője! Ha szemfüles vagy, útközben még az egri pasa sátrába is belebotlasz. 

2. nap

Kékestető és a tévétorony

1014 méteres magasság, plusz egy 196 méteres kilátótorony. Magyarország legmagasabb pontja. Télen sípályák, tavasztól őszig hegyi levegő és a csodás tájak látványa. Mit lehet ehhez még hozzátenni? Menj, és nézd meg magad! 

Oxygen Adrenalin Park

Hatalmas területen rengeteg lehetőség az aktívabbaknak a Mátrában. Quad, bobpálya, libegő, függőhíd, mászófal, adrenalinszint-emelő hinták, büfé a szomjasaknak, kávézó a koffeinfüggőknek, étterem és piknikhely az éheseknek. 

3. nap

Szalajka-völgy

Ahol a természet átölel! Szilvásvárad legszebb része, kellemes kirándulóhely, a Bükk egyik legszebb kirándulóútja. Látványos eleme a Fátyol-vízesés, tökéletes piknikhelye a Gloriett-tisztás. Ha nem vagy rest, mássz fel a meredek ösvényen az Istállóskői-barlanghoz! 

Szilvásváradi Erdei Vasút

A Szalajka-völgyben közlekedik, romantikus utazást tehetsz vele a csupazöld erdei tájon. A völgy bejáratától indulva vadregényes nyomvonalon, fák és sziklák között halad. Javasoljuk, hogy ha teheted, legalább az egyik irányba sétálva tedd meg az utat, hogy mindent láss! 

4. nap

Diósgyőri vár

Miskolc központjától 8 kilométerre, a Bükk ölelésében magasodik az egyik legszebb lovagvárunk. Kiállítások, lovagi tornák, jelmezes tárlatvezetés, foglalkozások, fegyverbemutató, történelmi hitelesség és hangulat jellemzi. Ha kéred, érkezésedkor ágyúlövés köszönt. 

Miskolctapolca Barlangfürdő

Európában is egyedülálló, különleges élményfürdő, ahol a természet alkotta környezetben élvezheted a termálvíz kellemes áramlását. Egyedi élmény lesz hallgatni, ahogy a mészkősziklák természetes módon felerősítik a víz csobogását. Élvezd a pillanatot! 

5. nap

Lillafüredi Sport- és Kalandpark

A kalandpark is megér egy látogatást : libegő, segway, kötélpálya, gokart, szabadulószoba, tereproller, monsterbike-pálya vár rád. Ha feszegetnéd a határaidat, próbáld ki az ejtőgépet és a szabadesést! 

Lillafüredi Állami Erdei Vasút

Magyarország egyik legszebb pályájú kisvasútja. Völgyhidakon, alagutakon, meredek hegyi utakon közlekedik. Diósgyőrből indul, a Lillafüredi Palotaszállót érintve a Garadnapatak völgyébe érkezik. 

Ezt ne hagyd ki!

Járd be velünk az országot!