Mátra–Bükk családoknak – 3 nap

EgerszalókMátra–Bükk turisztikai térség
Hány napos?
3 nap
Ajánlott közlekedési eszköz:
autó
busz
Címkék:
Gyógyfürdők és gyógyhelyek
Kastélyok, Várak, Paloták
Kultúra és műemlékek
Természeti értékek
Természetjárás
Kaland és egyéb sportok
Mátra-Bükk turisztikai térség
Élménykereső családosok

1. nap

Egri vár

A vár, amit már mindenki látott – vagy legalább olvasott róla, de akárhányszor visszamész, mindig tud új élményt adni. A várfalról tökéletes a város körpanorámája, kötelező fotótéma. A várhoz vezető kis utcák is a középkor hangulatát idézik. 

Minaret

Ha a várból jövet nem csábítottak el a Kis-Dobó tér és környéke teraszai, irány az egykori oszmán birodalom legészakibb minaretje és annak 97 csigalépcsője! Ha szemfüles vagy, útközben még az egri pasa sátrába is belebotlasz. 

2. nap

Egri városnézés kisvonattal

Dotikával, a 36 fős, nyitott kisvonattal Eger belvárosából, az Érsekkert sarkától kényelmesen kidöcöghetsz a Szépasszony-völgybe, ha nem szeretnél sétálni vagy autózni. Gyalog sincs nagyon messze, de így menet közben alkalmad nyílik kellemesen nézelődni. 

Egerszalók: fürdő, sódomb

Legközelebb a törökországi Pamukkaléban vagy az USA Yellowstone Nemzeti Parkjában láthatsz hasonló felszíni mésztufaképződményt. Az egykori éjszakai, titkos fürdőzések helyén most színvonalas szálloda és igényes szolgáltatások egészítik ki a különleges élményt. 

3. nap

Diósgyőri vár

Miskolc központjától 8 kilométerre, a Bükk ölelésében magasodik az egyik legszebb lovagvárunk. Kiállítások, lovagi tornák, jelmezes tárlatvezetés, foglalkozások, fegyverbemutató, történelmi hitelesség és hangulat jellemzi. Ha kéred, érkezésedkor ágyúlövés köszönt. 

Avalon Park

Egy helyen a wellness és az adrenalin. Az Avalon Parkban kedved szerint váltogathatod az aktív élményeket és a kellemes ellazulást. Spa, családi wellness, elektromos gokartpálya és a játszópark elemei közül választhatsz, attól függően, mihez van éppen kedved. 

Ezt ne hagyd ki!

Járd be velünk az országot!