A legmelegebb és legnaposabb borvidéken igazán remek borokat kóstolhattok. Irány Villány!

Villány borvidékVillányPécs–Villány turisztikai térség

Az ország legdélibb borvidékén, 2100 hektáron minden a bor körül forog! Nem csoda: Villány tüzes vörösborait és Siklós fehér nedűit a leghíresebb magyar borok között tartják nyilván.

A Villány–Siklós borúton igazán különleges helyszínen kóstolhatjátok meg a legfinomabb magyar borokat. A szubmediterrán éghajlatnak hála a szőlő a meleg nyári napok során érik zamatosra, hogy aztán a belőle készült bor vörös, sötétrubin színével és testes zamatával bódítsa el a borkedvelőket. 

Sváb hagyományok és a portugieser

A XVIII. században idetelepült svábok készítettek először a tájegységre azóta is jellemző portugiesert, de ők voltak azok is, akik pincéket emeltek, és kiépítették a környék infrastruktúráját. Az apró pincefalvak a mai napig várják a kirándulókat. A Villányi-hegység mentén a máriagyűdi kegyhelytől a palkonyai pincefaluig borkóstolók, műemlékpincék, borversenyek gondoskodnak arról, hogy az, aki erre jár, kellemes hangulatban pihenhessen. Ha bejárnátok a környéket, béreljetek biciklit vagy húzzatok túrabakancsot! Ha megéheztek, akkor a hosszú pincesorok között térjetek be a présházakból kialakított vendéglők egyikébe. Ha kíváncsiak vagytok a helyi ízekre, akkor kóstoljátok meg a kakaspörköltet, a szilvás és a hagymás lepényt vagy a harcsapörköltet.

Járd be velünk az országot!