Bük-Sárvár szenioroknak - 2 nap

Bükfürdő BükBük-Sárvár turisztikai térség
Hány napos?
2 nap
Ajánlott közlekedési eszköz:
busz
autó
Vonat
Címkék:
Fürdők és strandok
Gyógyfürdők és gyógyhelyek
Kastélyok, Várak, Paloták
Vallási helyek
Bük-Sárvár turisztikai térség
Aktív szeniorok

1. nap

Gondtalan pihenéssel egybekötött gyógykúra a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben

Sárvár tárt kapukkal vár, ahol a Gyógy- és Wellnessfürdőben amellett, hogy jólesően kipihenheted magad, gyógyírra is lelhetsz fájó ízületeidre, reumatikus panaszaidra vagy akár a kellemetlen derék- és hátfájásodra! A kiváló minőségű sárvári gyógyvízzel megtöltött gyógyfürdő szárny mellett elcsábít majd a nyugalom oázisaként számon tartott szaunavilág is, sőt itt akár beutaló nélkül is fel tudnak írni neked kezeléseket és fürdőkúrát a reumatológus szakorvosok. Látogass el a Sárvárfürdőbe, és élvezd a gyógyító habokat!

Vár hazánk egyik legépebben maradt reneszánsz kastélya, a Nádasdy-vár!

A sárvári Nádasdy-várat a XIII. század végén kezdték el építeni, de fénykorát a Nádasdy család birtoklása alatt élte a XVI-XVII. században. Ennek köszönhető a megannyi változatos kiállítás is: megnézheted többek között az üvegművészet jeles darabjait az üvegkiállításon, a legmagyarabb fegyvernem mindennapjait a huszárkiállításon, a korszakokon átívelő bútorstílusok változásait vagy a Nádasdy órát, az egyetlen műtárgyat, mely az egykori birtokos család hagyatékához tartozik. Az szinte biztos, hogy leginkább a díszterem fog a hatása alá keríteni: ez ugyanis a hazai barokk egyik legimpozánsabb belső tere a káprázatos falfestményeivel, stukkóival. Ha kicsit is érdekel a reneszánsz történelem, itt nyakig elmerülhetsz benne!

2. nap

Relaxálj a csodatevő gyógyvízben a Bükfürdő Thermal & Spa fürdőkomplexumban!

Magyarország második legnagyobb fürdője kiváló segítséget nyújt szinte mindegyik mozgásszervi betegség kezelésében: itt csodás körülmények között élvezheted a gyógyító termálvíz áldásos hatásait. Ez a – Gyógy- és Strandfürdő, Csúszdapark, Élményfürdő, Szaunavilág és Medical Wellness részleggel rendelkező – fürdőkomplexum olyan gyógykezeléseket kínál, mint például az iszappakolás, a víz alatti sugármasszázs, a víz alatti csoportos gyógytorna vagy a súlyfürdő; de relaxálhatsz akár a tágas pihenőterekben vagy a zöldellő fák alatt is a szabad levegőn. Légy részese egy valódi testi-lelki felüdülésnek, és próbáld ki a hívogató és spa- és wellnesskezeléseket is!  

Több évszázados szakralitás vár a Szent Kelemen Plébániatemplomban

Látogass el a büki Szent Kelemen Plébániatemplomhoz, melyben megcsodálhatsz mesés román, gótikus és barokk részleteket is! A templomot már a 13. században elkezdték építeni: ezeknek a korábbi koroknak az emlékeit az épület belsejében falképtöredékek őrzik. A falfestések másik része már a barokk jegyében készült az 1700-as évek körül, amikor – majdhogynem – az egész épületet átalakították barokk stílusban. Ez a lebilincselő szakrális helyszín egyhajós, oldalkápolnás épület, s megcsodálhatod itt még az Id. Storno Ferenc által készített látványos főoltárképet is. Tudtad, hogy a templom névadója, Szent Kelemen vértanú az egyház legkorábbi szentjeihez tartozik?

EZT NE HAGYD KI!

Járd be velünk az országot!