Kalandok a Zempléni-hegységben

Zempléni-hegységZemplénTokaj és Nyíregyháza turisztikai térség

Az erődökben és várakban gazdag Zempléni-hegység közepén végigfutó turistautak alkalmanként érintetlennek tűnő erdőkön vezetnek át. 

Ezek közül a legjelentősebb az Országos Kéktúra útvonala, amely a Dunántúl legmagasabb pontjától, Írott-kőtől egészen Hollóházáig nyúlik a maga 1100 kilométerével. Számos kilátópont mentén halad, amelyek közül a Nagy-Péter-mennykő és a Kis-Milic is kihagyhatatlan. Ha megszomjazol, csillapíthatod szomjad a térségben található megannyi forrás egyikéből.

A Sólyom-kő a sziklamászók népszerű úti célja. A csúcsról még a távoli regéci vár romjai is láthatók. Ha kedveled a hegyi kerékpározást, akkor megint csak jó helyen jársz: az EuroVelo 11 nemzetközi kerékpárút magyar része ezen a területen fut keresztül. Inkább kényelmesen hátradőlve élveznéd az elsuhanó vidéki tájat? A Pálházi Állami Erdei Vasút a Kemence-patak völgyén vezet keresztül, a természetvédelmi terület legszebb részein áthaladva. 

MEGYER-HEGYI TENGERSZEM

Ez a különleges földrajzi képződmény, amely egy elhagyatott malomkőbánya fejtési gödrében alakult ki, Sárospataktól csupán néhány kilométerre található. A tó legmélyebb pontja 6,5 méter, miközben a sziklafalak 70 méterre tornyosodnak a víz felszíne felé. Egy tanösvény vezet a sziklafalak tetejére, ahonnan letekintve csodálhatod meg a tavat. 

ZEMPLÉN KALANDPARK

Látogass el Zemplén egyik legnagyobb látványosságához, a Magas-hegyen, Sátoraljaújhely felett elterülő Zemplén Kalandparkba, és bizonyítsd rátermettségedet Magyarország leghosszabb bobpályáján, vagy csússz le a drótkötélen, amely 100 méter mély szakadékok felett vezet. 

Járd be velünk az országot!