Bük-Sárvár felfedezőknek - 3 nap

Jurisics-várKőszegBük-Sárvár turisztikai térség
Hány napos?
3 nap
Ajánlott közlekedési eszköz:
busz
autó
Vonat
Címkék:
Fürdők és strandok
Gyógyfürdők és gyógyhelyek
Kastélyok, Várak, Paloták
Kultúra és műemlékek
Vallási helyek
Természeti értékek
Bük-Sárvár turisztikai térség
Értéktudatos fiatalok

1. nap

Gyógyító relaxálással, izgalmas élményfürdővel és exkluzív szaunavilággal csábít a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

Az év minden napján tárt kapukkal vár Sárváron a Gyógy- és Wellnessfürdő, ahol minden korosztály garantáltan élvezni tudja a gyógyvizes hullámokat: a családi élményfürdőben a legkisebbek is átélhetik a pancsolás örömeit, de a megannyi típusú medence és kacskaringózó csúszdák mindenkit mókázásra csábítanak; a strand kellemes hőfokú szabadtéri medencékkel hívogat; a nyugalom oázisaként számon tartott exkluzív szaunavilág testi-lelki felfrissüléssel kecsegtet; a gyógyfürdő szárny pedig gyógyírként szolgál a fájó ízületekre és a reumatikus panaszokra. Látogass el a Sárvárfürdőbe, és élvezd a gyógyító habokat!

Vár hazánk egyik legépebben maradt reneszánsz kastélya, a Nádasdy-vár!

A sárvári Nádasdy-várat a XIII. század végén kezdték el építeni, de fénykorát a Nádasdy család birtoklása alatt élte a XVI-XVII. században. Ennek köszönhető a megannyi változatos kiállítás is: megnézheted többek között az üvegművészet jeles darabjait az üvegkiállításon, a legmagyarabb fegyvernem mindennapjait a huszárkiállításon, a korszakokon átívelő bútorstílusok változásait vagy a Nádasdy órát, az egyetlen műtárgyat, mely az egykori birtokos család hagyatékához tartozik. Az szinte biztos, hogy leginkább a díszterem fog a hatása alá keríteni: ez ugyanis a hazai barokk egyik legimpozánsabb belső tere a káprázatos falfestményeivel, stukkóival. Ha kicsit is érdekel a reneszánsz történelem, itt nyakig elmerülhetsz benne!

2. nap

Lubickolj, pihenj, gyógyulj és csusszanj a habok közé a Bükfürdő Thermal & Spa fürdőkomplexumban!

Magyarország második legnagyobb fürdőjében egész biztosan megtalálod azt az elfoglaltságot, ami a leginkább ínyedre való: ez a komplexum ugyanis rendelkezik Gyógy- és Strandfürdő, Csúszdapark, Élményfürdő, Szaunavilág és Medical Wellness részleggel is. Engedj a megannyi medence csábításának, száguldj a csúszdapark változatosan kanyargó, színeffektekkel felvértezett pályáin, kapcsolódj ki a lágy pezsgőmedencében, engedj a pihenés édes élményének a tepidáriumban, a gőzfürdőkben és a számos különböző szaunában! Légy részese egy valódi testi-lelki felüdülésnek, és próbáld ki a hívogató és spa- és wellnesskezeléseket is!

Több évszázados szakralitás vár a Szent Kelemen Plébániatemplomban

Látogass el a büki Szent Kelemen Plébániatemplomhoz, melyben megcsodálhatsz mesés román, gótikus és barokk részleteket is! A templomot már a 13. században elkezdték építeni: ezeknek a korábbi koroknak az emlékeit az épület belsejében falképtöredékek őrzik. A falfestések másik része már a barokk jegyében készült az 1700-as évek körül, amikor – majdhogynem – az egész épületet átalakították barokk stílusban. Ez a lebilincselő szakrális helyszín egyhajós, oldalkápolnás épület, s megcsodálhatod itt még az Id. Storno Ferenc által készített látványos főoltárképet is. Tudtad, hogy a templom névadója, Szent Kelemen vértanú az egyház legkorábbi szentjeihez tartozik?

3. nap

Időutazás a Jurisics-várban, ahol 11 órakor csendül fel a harangszó

Kőszeg egyik legismertebb látnivalója, a Jurisics-vár egészen a régmúltba kalauzol vissza. A – hajdanán vizesárokkal övezett – elővár és belsővár eredetileg gótikus stílusban épült, azonban azóta a reneszánsz és barokk stílusok jegyeit is magán hordozza a büszke épület. A vár nevét a legismertebb kapitánya, Jurisics Miklós után kapta, aki maroknyi seregével 25 napig verte vissza az ostromló török hadakat – ennek a tiszteletére szól a mai napig 11 órakor a harangszó. Ismerkedj meg interaktív módon a középkori fegyverekkel, ámulj el a lenyűgöző reneszánsz árkádos folyosón! Tekintsd meg az aranyszobában őrzött értékes korabeli műtárgyakat, és csodáld meg a nyugati toronyból a történelmi belvárost!

Barátkozz össze a Kárpát-medence és az Alpok találkozásának élővilágával!

A Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont az országban egyedülálló koncepció alapján épült: ismerd meg a Kárpát-medence és az Alpok találkozásánál kialakult páratlan élővilágot! Míg az intézmény alsó szintjén a Kőszegi-hegység növény- és állatvilágával barátkozhatsz össze, a galéria a madarak világába „repít el”, ahol azt is megtudhatod például, hogyan lehet megelőzni a madárbaleseteket. A központban az állandó és időszakos kiállítások a természet szépségeire hívják fel a látogatók figyelmét, mindemellett pedig a környezettudatos életvitelre próbálnak buzdítani. Gyere el, és látogasd meg az impozáns épület körül futó élményösvényt is, ahol játékos formában kerülhetsz közelebb a természethez!

EZT NE HAGYD KI!

Járd be velünk az országot!