Bük-Sárvár felfedezőknek - 1 nap

Nádasdy-vár SárvárBük-Sárvár turisztikai térség
Hány napos?
1 nap
Ajánlott közlekedési eszköz:
autó
busz
Vonat
Címkék:
Fürdők és strandok
Gyógyfürdők és gyógyhelyek
Kastélyok, Várak, Paloták
Kultúra és műemlékek
Bük-Sárvár turisztikai térség
Értéktudatos fiatalok

1. nap

Gyógyító relaxálással, izgalmas élményfürdővel és exkluzív szaunavilággal csábít a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

Az év minden napján tárt kapukkal vár Sárváron a Gyógy- és Wellnessfürdő, ahol minden korosztály garantáltan élvezni tudja a gyógyvizes hullámokat: a családi élményfürdőben a legkisebbek is átélhetik a pancsolás örömeit, de a megannyi típusú medence és kacskaringózó csúszdák mindenkit mókázásra csábítanak; a strand kellemes hőfokú szabadtéri medencékkel hívogat; a nyugalom oázisaként számon tartott exkluzív szaunavilág testi-lelki felfrissüléssel kecsegtet; a gyógyfürdő szárny pedig gyógyírként szolgál a fájó ízületekre és a reumatikus panaszokra. Látogass el a Sárvárfürdőbe, és élvezd a gyógyító habokat!

Vár hazánk egyik legépebben maradt reneszánsz kastélya, a Nádasdy-vár!

A sárvári Nádasdy-várat a XIII. század végén kezdték el építeni, de fénykorát a Nádasdy család birtoklása alatt élte a XVI-XVII. században. Ennek köszönhető a megannyi változatos kiállítás is: megnézheted többek között az üvegművészet jeles darabjait az üvegkiállításon, a legmagyarabb fegyvernem mindennapjait a huszárkiállításon, a korszakokon átívelő bútorstílusok változásait vagy a Nádasdy órát, az egyetlen műtárgyat, mely az egykori birtokos család hagyatékához tartozik. Az szinte biztos, hogy leginkább a díszterem fog a hatása alá keríteni: ez ugyanis a hazai barokk egyik legimpozánsabb belső tere a káprázatos falfestményeivel, stukkóival. Ha kicsit is érdekel a reneszánsz történelem, itt nyakig elmerülhetsz benne!

A sárvári Csónakázó-tó minden évszakban pompás választás!

A Sárvár déli részén elterülő tórendszerben számos sziget és félsziget vár arra, hogy felfedezd, ráadásul a Csónakázó-tó az év minden napján klassz úti célnak számít. Nyáron csónakázás vagy akár vízibiciklizés közben süttetheted magad a vízen, de piknikezhetsz is az óriási fák hűsítő árnyékában; míg télen a korcsolyázási lehetőség csábítja ide a látogatókat. Ha szeretsz fotózni vagy csak egyszerűen érdekel a madárvilág, mindenképp gyere el a tóhoz tavasszal vagy ősszel: ekkor ugyanis meglesheted a szigetek közt fészkelő és az épp délre költöző szépséges madarakat! A horgászat szerelmeseinek is kitűnő választás a Csónakázó-tó, de akkor is jó ötlet errefelé kirándulni, ha csak sétálnál egyet egy inspiráló természeti környezetben.

EZT NE HAGYD KI!

Járd be velünk az országot!