Bük-Sárvár családoknak - 5 nap

Kemenes VulkánparkCelldömölkBük-Sárvár turisztikai térség
Hány napos?
5 nap
Ajánlott közlekedési eszköz:
busz
autó
Vonat
Címkék:
Fürdők és strandok
Gyógyfürdők és gyógyhelyek
Kastélyok, Várak, Paloták
Természeti értékek
Bük-Sárvár turisztikai térség
Élménykereső családosok

1. nap

Móka és feltöltődés: minőségi idő együtt a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben

Töltsetek el családoddal egy igazán kellemes napot Sárváron, ahol a Gyógy- és Wellnessfürdőben már a legkisebbek is élvezhetik a pancsolás örömeit! Az élményfürdő és a strand megannyi hívogató medencéje és izgalmasan kacskaringózó csúszdája, a nyugalom oázisaként számon tartott exkluzív szaunavilág, valamint a kiváló minőségű sárvári gyógyvizes medencékkel büszkélkedő gyógyfürdő szárny gondoskodnak arról, hogy a család minden tagja garantáltan jól érezze magát. Meglátod, alig lehet majd hazaindulni a kicsikkel, annyira élvezetes lesz az itt töltött idő!

Tegyétek próbára ügyességeteket a Sárvári Kalandparkban!

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő szomszédságában található Kalandpark a család minden olyan tagja számára kitűnő választás, aki szeretné próbára tenni ügyességét biztonságos körülmények között. A kisebbeket az ő szintjüknek megfelelő kötélpályák, aranymosás és játszótér várják, de a nagyobbak is találnak itt olyan feladatokat – mint például a merészebb kötélpályák, a „bátorugrás” vagy a ládaépítés –, amelyek izgalmas kihívást jelentenek számukra. Vár a 120 állomásból álló monumentális drótkötélpálya-rendszer, a mászófal, az íjászat és a légpuskalövészet: tuti, hogy nem fogtok itt unatkozni!

2. nap

Időutazás a Jurisics-várban, ahol 11 órakor csendül fel a harangszó

A kőszegi Jurisics-vár egészen a régmúltba kalauzolja vissza a családot. A – hajdanán vizesárokkal övezett – vár gótikus stílusban épült, azonban a reneszánsz és barokk stílusok jegyeit is magán hordozza a büszke épület. Nevét a legismertebb kapitánya, Jurisics Miklós után kapta, aki maroknyi seregével 25 napig verte vissza az ostromló török hadakat – ennek a tiszteletére szól 11 órakor a harangszó. Ismerkedjetek meg interaktív módon a középkori fegyverekkel, ámuljatok el a reneszánsz árkádos folyosón, tekintsétek meg az aranyszobában őrzött értékes korabeli műtárgyakat! A kicsik sem fognak unatkozni: a játszósarok és a játékudvar megannyi izgalommal várják a fiatalabb látogatókat, de akár kipróbálhatjátok az íjászkodást is.

Barátkozzatok össze a Kárpát-medence és az Alpok találkozásának élővilágával!

Ismerjétek meg a Kárpát-medence és az Alpok találkozásánál kialakult élővilágot a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontban! Míg az alsó szinten a Kőszegi-hegység növény- és állatvilágával barátkozhattok össze, a galéria a madarak világába „repít el”. Az állandó és időszakos kiállítások a természet szépségeire hívják fel a látogatók figyelmét, és a környezettudatos életvitelre próbálnak buzdítani. Látogassátok meg az élményösvényt is, ahol játékosan – óriás kirakó, forgatható kockák és gólyalabirintus segítségével – kerülhetnek a gyerekek közelebb a természethez! Más attrakciók is vonzzák majd a kicsiket: a sötétkamrában az éjszaka madárhangjait hallgathatják meg, és megleshetik a siketfajd mindennapjait is.

3. nap

Szemet gyönyörködtető tájkép az osztrák-magyar határon: az Írottkő kilátó

A Dunántúl és Burgenland csúcspontja, Írottkő jellegzetessége, hogy az Írottkő-Geschriebenstein Natúrpark az első, osztrák-magyar határon átnyúló natúrpark. A környék egyik leglényegesebb vonzereje a lenyűgöző tájképben rejlik, ami még a fiatalabb látogatókat is nézelődésre csábítja: a ligetes gyümölcsösök, az illatozó szőlőültetvények, a Gyöngyös patak vízgyűjtője, a megannyi csobogó tavacska és az izgalmasan kacskaringózó túraútvonalak egy igazán kellemes délutáni programra invitálják a családot. Kiránduljatok el a 884 méteres magasságban fekvő Írottkő kilátóba, amelyet pont kettészel az államhatár: az épület egyik felében még Magyarországon lesztek, a másikban viszont már Ausztria területére téved a lábatok!

4. nap

Csusszanjatok a gyógyhabok közé a Bükfürdő Thermal & Spa fürdőkomplexumban!

Magyarország egyik legnagyobb fürdőjében egész biztosan megtalálja az egész család, ami a leginkább ínyére való: ez a komplexum ugyanis rendelkezik Csúszdapark, Élményfürdő, Gyógy- és Strandfürdő, Szaunavilág és Medical Wellness részleggel is. Élvezzétek a változatosan kanyargó, színeffektekkel felvértezett csúszdapályákat, engedjetek a sokféle medence hívogató csábításának! A nagyobbak itt, a csúszdakomplexumban üthetik el vidáman az időt, a kicsiket pedig a különleges vizes játszótér mellett gyermekmedencék, mászókák, hinták és gyermekfoglalkoztató várja. Ha pedig szülőként egy kis pihenésre vágynál, a szaunázáson és a spa- és wellnesskezeléseken túl választhatod a függőágyban való hűsölést is a hatalmas fák árnyékában!

Biztonságos adrenalinfröccs az egész családnak a bükfürdői Kristály Toronyban

Szereti családod az aktív kikapcsolódást? Akkor szinte keresve sem találhatnátok jobb úti célt a Kristály Toronynál: ez a kalandpark ugyanis egyedülálló hazánkban, 3 szinttel és 90 különböző elemmel szolgálja a látogatók számára az adrenalinlöketet biztonságos keretek között. A park már 3 éves kor felett élvezetes a Mini Kristály Torony Kötélpályájával, de a tinédzsereken át a felnőtt korosztály számára is tartogat izgalmas akadályokat. Tegyétek próbára ügyességeteket a gigantikus mászófalon vagy a kötélpálya különböző magasságú szintjein, éljétek át a szabadesés mámorító élményét az óriáshintán! Focizásra is van lehetőségetek a színvonalas műfüves pályán, sőt még az íjászatot is kipróbálhatjátok. Vár egy nemmindennapi kikapcsolódás!

5. nap

Lubickoljatok a „vulkán erejével” üzemelő Vulkán Gyógy- és Élményfürdőben!

Vízi játszótér, anakonda csúszda, játszószoba, élménymedence, pancsoló, tanmedence, baba-mama pihenő – a celldömölki Vulkán Gyógy- és Élményfürdő egy valóságos Kánaán az aktív pihenésre vágyó családok számára! Van itt minden, ami a legkisebbektől a legnagyobbakig teljesíti a családtagok kívánságát: a gyermekek szórakozásán túl a felnőttek relaxációja is garantált a szaunavilág, a gyógyvizes fürdők és a wellnessrészleg által. Ez a családias fürdő ráadásul egy kivételesen pompázatos környezetben került kialakításra: a Ság-hegyi panoráma látványa egész biztosan megspékeli a mindenki számára maradandó élményt.

Izgalommal tölt el, hogyan működhetnek a vulkánok? Irány a Kemenes Vulkánpark!

Talán nincs is olyan gyermek, akit ne érdekelne, hogyan működnek a vulkánok, milyen lehetett az évmilliókkal ezelőtti és milyen a mai vulkántevékenység a Földön. Látogassatok el a családdal a Ság-hegy lábánál található Kemenes Vulkánparkba, amely az ország egyetlen vulkanológiai kiállításának ad otthont: ismerjétek meg interaktív módon a tűzhányók erejét és a gigantikus geológiai változásokat, sőt tudjátok meg azt is, vajon hogyan számítható ki egy vulkánkitörés! Gazdagítsátok földrajztudásotokat élményszerűen, és ha van kedvetek, vegyetek részt a vezetett vulkántúrán a szépséges Ság-hegyen! 

EZT NE HAGYD KI!

Járd be velünk az országot!