Bük-Sárvár családoknak - 1 nap

Sárvári Gyógy- és WellnessfürdőSárvárBük-Sárvár turisztikai térség
Hány napos?
1 nap
Ajánlott közlekedési eszköz:
busz
autó
Vonat
Címkék:
Fürdők és strandok
Gyógyfürdők és gyógyhelyek
Kastélyok, Várak, Paloták
Természeti értékek
Bük-Sárvár turisztikai térség
Élménykereső családosok

1. nap

Móka és feltöltődés: minőségi idő együtt a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben

Töltsetek el családoddal egy igazán kellemes napot Sárváron, ahol a Gyógy- és Wellnessfürdőben már a legkisebbek is élvezhetik a pancsolás örömeit! Az élményfürdő és a strand megannyi hívogató medencéje és izgalmasan kacskaringózó csúszdája, a nyugalom oázisaként számon tartott exkluzív szaunavilág, valamint a kiváló minőségű sárvári gyógyvizes medencékkel büszkélkedő gyógyfürdő szárny gondoskodnak arról, hogy a család minden tagja garantáltan jól érezze magát. Meglátod, alig lehet majd hazaindulni a kicsikkel, annyira élvezetes lesz az itt töltött idő!

Vár hazánk egyik legépebben maradt reneszánsz kastélya, a Nádasdy-vár!

A sárvári Nádasdy-várat a XIII. század végén kezdték el építeni, de fénykorát a Nádasdy család birtoklása alatt élte. Ennek köszönhető a megannyi változatos kiállítás is: lefogadjuk, hogy ennyiféle látványosság a család minden tagját el fogja varázsolni! Megnézhetitek többek között az üvegművészet jeles darabjait az üvegkiállításon, a legmagyarabb fegyvernem mindennapjait a huszárkiállításon vagy a Nádasdy órát, az egyetlen műtárgyat, mely az egykori birtokos család hagyatékához tartozik; de szinte biztos, hogy a leginkább a díszterem fog a hatása alá keríteni titeket, amely a hazai barokk egyik legimpozánsabb belső tere a káprázatos falfestményeivel, stukkóival. Ha kicsit is érdekel a reneszánsz történelem, itt nyakig elmerülhettek benne együtt!

A sárvári Csónakázó-tó minden évszakban pompás választás!

A Sárvár déli részén elterülő tórendszerben számos sziget és félsziget vár arra, hogy felfedezzétek, ráadásul a Csónakázó-tó az év minden napján klassz úti célnak számít kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Nyáron csónakázás vagy akár vízibiciklizés közben süttethetitek magatokat a vízen, de piknikezhettek is az óriási fák hűsítő árnyékában; míg télen az élvezetes korcsolyázás bírja kacagásra a látogatókat. Tavasszal és ősszel megleshetitek a szigetek közt fészkelő és az épp délre költöző szépséges madarakat, vagy egyszerűen kirándulhattok egy jót az inspiráló természeti környezetben, ahol még egy játszótér is hozzájárul a gyerekek önfeledt szórakozásához.

Tegyétek próbára ügyességeteket a Sárvári Kalandparkban!

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő szomszédságában található Kalandpark a család minden olyan tagja számára kitűnő választás, aki szeretné próbára tenni ügyességét biztonságos körülmények között. A kisebbeket az ő szintjüknek megfelelő kötélpályák, aranymosás és játszótér várják, de a nagyobbak is találnak itt olyan feladatokat – mint például a merészebb kötélpályák, a „bátorugrás” vagy a ládaépítés –, amelyek izgalmas kihívást jelentenek számukra. Vár a 120 állomásból álló monumentális drótkötélpálya-rendszer, a mászófal, az íjászat és a légpuskalövészet: tuti, hogy nem fogtok itt unatkozni!

EZT NE HAGYD KI!

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!